keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Ylpeä ja onnellinen äiti

Kun aloittelin tätä nimenomaista blogia eräänä syyskuun loppupuolen päivänä reilut pari vuotta sitten, ajattelin erästä syntymäpäiväsankaria vähän kaihomielin. En päässyt häntä silloin Suomeen onnittelemaan ja muutenkin ehdimme tavata vain harvakseltaan. 

Luulen, että kaihomieli oli enemmän täällä kuin siellä. Nuorella miehellä kun kiireitä arvatenkin riitti. Ja riittää onneksi edelleen.
Vaikka emme tapaakaan niin usein kuin toivoisin, sama vahva tuttuuden tunne ja yhteys on onneksi säilynyt. Hänestä on kehkeytynyt sympaattinen, empaattinen ja vastuuntuntoinen. Aikuinen. 

Oman lapsen aikuistuminen on minulle äärimmäisen haikeata ja silti samalla niin uskomattoman upeata ja ihmeellistä. Kuluneisiin vuosiin on mahtunut paljon huolta ja (yli)huolehtimista, valtavaa iloa onnellisista päivistä ja onnistumisista ja sitten sitä tasaista arkea -joka lopultakin on tainnut olla sitä ihan parasta. 

Nyt oli kuitenkin taas juhlan vuoro. Pääsimme toukokuun lopuksi juhlistamaan tämän nuoren miehen, perheemme nuorimmaisen, valmistumista. Vaikka suoritukset eivät koskaan ole tärkeintä elämässä, vaan jokainen riittää sellaisenaan, omana itsenään, olen silti hirmuisen onnellinen lapseni puolesta. Hän on ponnistellut tavoitteensa ja unelmansa saavuttamiseksi ja onnistunut siinä.  

 Äiti on äärimmäisen ylpeä tästä uudesta lääkäristä!


6 kommenttia:

 1. Onnea vastavalmistuneen äidille! Mahtava saavutus.

  Itse olen vielä tässä (yli)huolehtimisen vaiheessa. Pieneni tuntuvat saaneen elämänsä hyvin alulleen itse kukin mutta aika paljonkin mietin sitä kuinka kaikki lopulta kunkin kohdalla järjestyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kata!

   Vanhemmat varmasti miettivät (ainakin me) välillä pelonsekaisin tuntein lastensa tulevaisuutta ja välillä taas varmoina siitä, että se oma tie kullekin löytyy.

   Itse ajattelen, että oleellista on kertoa lapselle kuinka rakas, ihana ja tärkeä hän on juuri sellaisenaan, ilman sen kummempia suorituksia. Että lapsen ei tarvitse mitenkään ansaita vanhemman rakkautta, vaan se on itsestäänselvyys.
   Sitten onnistumisten hetkellä on toki ihanaa iloita yhdessä!

   Poista
 2. Ihana postaus ja upea aihe!
  Paljon onnea uudelle lääkärille kuin myös hänen vanhemmilleen.
  Saat olla ylpeä ja onnellinen poikasi puolesta. Hän on saavuttanut unelmansa, niinkuin kerrot!
  Lämpimiä ajatuksia sinne Amsterdamiin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula!

   Välitän onnittelusi myös eteenpäin.
   On kyllä ihanaa olla mukana juhlimassa unelmien toteutumista. Ja läheisten ihmisten unelmien toteutuminen tuntuu erityisen tärkeältä.

   Lämpimiä ajatuksia Sinulle sinne Turkuun, toivottavasti tuulet ovat suotuisat ja pääsette pian laskemaan Tuulian vesille.

   Poista
 3. Kyllä äiti saa olla ylpeä lapsestaan! Kukas siten olisi, jos ei oma äiti. Hieno saavutus ja varmasti sen eteen on pitänyt paiskia kovasti töitä. Se tama äitinä olo on välillä yhtä vuoristorataa. Vahempi poikani hermostui, kun häntä tässä vähän ohjastin ja komentelin. On kuulemma täysi-ikäinen jne... Minä sanoin, että tulen aina olemaan hänen äitinsä ja vaikka hän olisi 50v, niin silloinkin saatan vielä jostain napista. Eilen sitten kyselin, että kenen kanssa oli menossa ulos. En saanut vastausta, mutta sanoin, että se on äidin tehtävä kysellä ja kysely loppuu vasta sitten, kun olen haudassa. Salaa taitaa kyllä tykätä, kun nyt kotona asuessaan äiti taas hössöttää!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Saara.

  Minäkin ajattelen, että ne lähimmät omaiset saavat vähän ylpeitäkin olla. Helpotus on suuri, kun oma lapsi on hankkinut itselleen ammatin ja lähtee sitten rakentamaan omaa elämäänsä eteenpäin omilla tiedoillaan ja taidoillaan.

  Toki varmasti yritän yhä välillä harmillisestikin neuvoa ja huolehtia, mutta uskon saavani sen anteeksi. Äidit nyt vaan ovat sellaisia. Sitäpaitsi olet oikeassa: salaa nuo isotkin lapset ovat varmasti tyytyväisiä pienestä hössötyksestä.

  VastaaPoista

Olen aina tosi iloinen pienestäkin kommentista. ISO KIITOS!!