lauantai 19. maaliskuuta 2016

Blogini tarina - Leena Kanavalla


Hollanti - juustomaa! Kuva torstain Edam-retkeltä.


Sain haasteen Norjasta Vuonon kimallus-blogin Mariannalta. Kiitos kovasti, vaikka aluksi olin kyllä hieman hämmentynyt. Kuten sanoin, koen olevani aivan noviisi näissä blogi-asioissa. Samalla olen hyvin otettu siitä, että Marianna on kommentoinut kuviani ja juttujani. Kannattaa käydä ihailemassa Mariannan kaunista blogia  http://mariannaas.blogspot.nl/ .

Tämän postauksen kuvat ovat satunnaisia ja sekalaisia, otettu kevään retkiltäni.


Magnolioiden kukinta on hiljalleen alkamassa.

Ensimmäistä blogiani aloin kirjoittaa elokuussa 2014, kun selvisi, että muutamme tänne Alankomaihin. Blogi oli silloin toisella nimellä ja siinä kuvasin muuttoprosessia, asunnon etsintää ja pakkaamista, sekä mietin ja arvuuttelin mitä Suomesta jään eniten kaipaamaan. Amsterdamiin asetuttuamme oli monenlaista kummasteltavaa ja ulkomailla asumiseen liittyviä koukeroita kuvailtavana. Blogi oli avoinna vain kaikkein lähimmille, eikä mieleeni tullut lainkaan, että joku muukin sitä voisi lueskella.Alankomaissa tulppaanilajikkeissa on valinnan varaa.


Julkaisutahti oli vähintään kerran viikossa ja tällä tavalla  jatkoin viime kesään asti. Kirjoittaminen toimi Suomi-ikävän ja läheisten kaipuun kanavana. Kesätauon aikana sitten kypsyttelin bloggaamiseen liittyviä omia ajatuksiani. Olin huomannut, että lähipiiri oli jo sopeutunut lähtöömme ja vanhempammekin olivat tottuneet ajatukseen täällä asustelustamme. Kukaan ei enää ollut huolestunut puolestamme, eikä blogilla siten ollut enää samanlaista arvoa läheisten rauhoittelemisessa. Hauska kokoelma vesiastioita ja puukenkiä Edamissa.

Viime vuoden syyskuun lopussa poikani syntymäpäivänä vähän ikävissäni aloitin sitten uuden blogin, johon ajattelin kerätä erityisesti häntä varten helppoja kivoja ruokaohjeita ja samalla siinä sivussa kertoilla kuulumisistamme täältä Amsterdamista.Ihana välipala


Blogin nimeksi tuli Kanavalla, koska kanavat ovat täällä jotenkin aivan oleellinen osa kaupunkia ja tykkään kovasti kävellä ja valokuvata kanavien varsilla. Toki blogi on nimensä mukaisesti myös yksi kanava yhteydenpitoon. 

Tällä kertaa blogi muuttui myös julkiseksi, vaikka en sitä sen kummemmin halunnut markkinoida. Kiva silti, että jotkut ovat siitä huolimatta löytäneet tänne. Onhan se paljon hauskempaa kirjoitella, jos joku siellä on kiinnostunut myös lukemaan postailujani. Läheisimmät ovat kirjoituksia ja kuvia kommentoineet sitten puhelimessa ja s-postissa, mutta ihan älyttömän kivaa on saada kommentteja blogiin myös teiltä muilta lukijoilta. Itselläni oli aluksi harmillisen korkea kynnys lähteä kommentoimaan muiden blogeihin, vaikka muutamia olen etenkin täällä Hollannissa asuessani seurannut ihan tiiviisti.Keltavuokkoja ja lumikelloja Lundissa viime viikonloppuna.


Tämä Kanavalla-blogi lähti siis liikkeelle vähän "Martta-meiningillä". Kipinä marttailuun on kytenyt Talouskoulusta asti, jonka kävin joskus ylioppilaslakin ja yliopiston välissä. Huomaan, että reseptit ovat kuitenkin toistaiseksi jääneet blogissani vähän sivuosaan, koska niiden varsinaisena kohteena ollut nuorimies on ollut itsekin paljon reissussa ja poissa omasta keittiöstään; ensin Kiinassa ja nyt puolisen vuotta Lundissa opiskelemassa. Ulkomailla väliaikaisissa opiskelija-asunnoissa kokkailu on keittiövälineiden ja muiden varusteiden vuoksi aika hankalaa ja rientoja on riittänyt, joten keittiö-fiilistelyt saavat nyt odottaa. Hyvä jos äidin kuulumisia ehtii täältä lueskella! Onneksi puhelimella sentään vielä olen hänet mukavasti tavoittanut. Terveisiä vaan <3Volendamin kalastajakylä kylpi auringossa torstaina.Nykyisin jutut ovat sellaista sillisalaattia ja kuulumisia elämästämme täällä Amsterdamissa. Lapsemme ovat jo aikuisia ja elämme täällä kahden viisikymppisen aikuisen huushollissa. Pidämme reissaamisesta vapaa-aikanamme ja koska K:n työhön kuuluu oleellisena osana myös matkustaminen, lähden minä joskus mukaan. Siksi blogissa on myös aika ajoin matkajuttuja. Toki retket voivat sijoittua myös tänne Amsterdamin lähiympäristöön ja pikkukyliin ja -kaupunkeihin. Pidän kovasti valokuvaamisesta ja retkillä ja matkoilla kamera on ihan ehdoton varusteeni. Tykkään katsella kaupunkien arkkitehtuuria ja kauniita rakennuksia. Myös luontoa on kiva kuvata sekä täällä Hollannissa että muualla.  

Nautin myös suomen kielellä kirjoittamisesta. Tiukkaan oikeakielisyyteen en pyri, mutta on ihanaa, kun saa ilmaista asioita itselleen luontevimmalla kielellä. En vielä osaa ilmaista itseäni hollannin kielellä, vaan asioiminen täällä hoituu (onneksi) joka paikassa englanniksi. Oikein odotan Suomen koulujen loma-aikoja, koska silloin täällä Amsterdamissa voi kuulla puhuttavan suomea liikennevälineissä ja kaupungilla muutenkin. Korva erottaa kaukaakin tutun kielen ja tekee mieli heittäytyä juttusille ihan ventovieraidenkin kanssa. Aika noloa, mutta olen kuullut, että niin vain voi käydä muillekin ulkomailla asuville.
Katunäkymä vanhasta Edamista 

Kas tässä blogini tarina lyhykäisyydessään. Tällaisenaan blogi on oikeastaan vasta puolivuotias, joten suurempia taitekohtia vasta odotellaan ;). Se on kuitenkin ollut jo tähän mennessä kiva harrastus ja varsinkin ulkosuomalaisten blogi-maailma on tullut minulle tärkeäksi. 

Lämpöinen kiitos kaikille lukijoille ja kommentoijille <3

Mukaan haastan seuraavat blogit:

Elämää idän Pariisissa http://menopaluumaailmalle.blogspot.com/
Saman Otavan alla https://samanotavanalla.blogspot.com/
Dit un Dat sitä sun tätä http://allualasko.blogspot.com/
Vilijonkka ja tyttäret http://vilijonkka.blogspot.com/


Säännöt 
 1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa.) Saat osallistua vasta saatuasi haasteen. (Ja niitähän voi vaikka pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen)
 2. Kirjoita ja julkaise oma tarina blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.
 3. Haasta mukaan neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsiltä, voit haastaa jonkun toisen. 
 4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan. 
 5. Mikäli olet instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogisitarina- haasteen käynnisti KOTOTEKO-blogi
Mukavaa viikonloppua, Doei!

Leena
4 kommenttia:

 1. Kiva kun kävit kommentoimassa. Tein blogini tarinan tammikuun lopussa, joten jätän se nyt siihen. Hollantilaisia tulppaaneja oli tänään Ikeassa, 50 kappaletta kympillä ja vaikka mitä värejä, mutta en ostanut, kun lähdemme maanantaina aamulla s'Hertogenboschiin Hieronymus Boschin näyttelyyn ja olemme pari päivää matkassa. Välillä on aina kiva käydä Hollannissa, meiltähän sinne ei ole kovin pitkä matka.

  VastaaPoista
 2. Ok. Täytyykin käydä lukaisemassa tarinasi. Se on jotenkin livahtanut minulta ohi.

  Antoisaa näyttelyä! Boschin surrealistisia maalauksia olen nähnyt vain kuvissa, mutta niissä taitaa olla valtavasti yksityiskohtia ja symboliikkaa. Varmasti mielenkiintoinen kokemus.

  Tulppaaneja riittää kyllä koko kevääksi, joten vielä ehdit ;)

  VastaaPoista
 3. Kiva, kun otit haasteen vastaan. Oli mukava lukea tämä postaus ja katsella kauniita kuviasi siinä samalla.

  Blogisi saa minut lähes malttamattomaksi matkan odottajaksi - reilu kuukausi ja pääsen ihastelemaan Amsterdamia ihan paikan päälle!

  Oikein hyvää viikkoa sinulle Leena.

  VastaaPoista
 4. Toki otin haasteen vastaan. Olihan se sitäpaitsi ihan ensimmäinen sellainen täällä blogissa!

  Ihania päiviä sinne Vuonoon Marianna <3

  VastaaPoista

Olen aina tosi iloinen pienestäkin kommentista. ISO KIITOS!!