tiistai 29. maaliskuuta 2016

Tästä on vain pyristeltävä eteenpäin

Tästä on vain pyristeltävä eteenpäin

Huomaan, että olen viime viikon Brysselin tapahtumien jälkeen ollut jotenkin vaisu. On ollut vaikea ryhtyä kirjoittelemaan niitä näitä tänne blogiinkaan. Niin kamalia asioita tapahtuu ja kamalinta on, ettei itse voi tehdä mitään. Huolestuttaa, koska K matkustaa paljon ja erityisen usein juuri Brysseliin. Enkä voi myöskään olla miettimättä, miten siellä jatkuvasti asuvat, etenkin lapsiperheet, oikein selviävät arjesta. Sama koskee tietysti Pariisia. Ja Turkkia. Ja...

Tiedän, että synkkyydelle ei pidä antaa liikaa tilaa, vaan pitää muistaa olla onnellinen niistä hyvistä asioista joita on. Ja jatkaa elämää vain entistä täydemmin ja kulloiseenkin hetkeen tarttuen. 
Ja sitten pääsiäisestä. Tänä vuonna meillä ei käynyt pääsiäisvieraita, vaan vietimme aikaa lepäillen, ulkoillen ja yhdessä ruokaa laitellen. Suomeenkin vain skypeteltiin. Laitoimme myös yhdessä ruokaa ja muun muassa kehittelimme (Glorian ruoka ja viini-lehden ohjetta vähän muunnellen) mainion lammasvartaan. Lasten vanhat pääsiäiskoristeet ilahduttavat. Etenkin nuo vanuneet ja huopuneet tipuset. Niillä on joskus leikitty.


Sattumalta saimme myös liput Amsterdamin Zoo:hon ja vaikka emme oikein ole eläintarha-ihmisiä, lähdimme aurinkoisena lauantaina käymään tuossa yhdessä Euroopan vanhimmista eläintarhoista. 


Eläintarhan käytävillä

Vähän ristiriitaisin tuntein katselimme mm. isoja sulavan kauniita kirahveja, kovin inhimillisen näköisiä gorilloja ja monia muita eläintarhan asukkeja. Kaupungin keskusta ei ole kovin luonteva paikka isoille villieläimille.


Tämä veijari lämmitteli vatsapuoltaan auringossa aidan tolppaan nojaillen.

Ajatuksissaan? Viehättävä paikka oli sisätiloissa oleva iso perhospuutarha, jossa perhoset liitelivät trooppisessa lämmössä ja hehkuivat upeissa väreissään runsaan kasvillisuuden seassa. Niiden katselu oli mukavaa. Vaikka eiväthän nekään vapaana luonnossa saaneet lennellä. Lentävistä perhosista on muuten todella vaikeata ottaa valokuvia!


Siipien kärkiväli oli huimat 15 cm!
Myös akvaariossa oli kiehtovia kaloja ja muita mereneläviä. Planetaarioon emme poikenneet.Oi mitkä pusuhuulet!


Kuin muovia!
Piraijat

Maanantai oli todella myrskyinen päivä. Jännitin vähän kattoterassin kalusteiden takia, mutta sinne ne yhä onneksi jäivät kesää odottelemaan. Naapurin katolta sen sijaan lensi iso ulkokeittiön suojakangas myrskytuulen mukana teille tietymättömille. Aika järkytys varmaan sille, joka sen mahdollisesti sai taivaalta päälleen. Toivottavasti kangas jäi kuitenkin jonnekin puunlatvaan lepattamaan.Arki palailee taas pikkuhiljaa, vaikka onneksi pääsiäiseksi hankitut kukat jaksavat vielä loistaa. Sää on viime päivinä ollut hyvin oikullinen. Välillä aurinko helottaa ihanasti ja samassa ilman varoitusta tiukka vesikuuro jyristää niskaan. Niinkuin elämässä yleensä. Nautitaan paisteesta!Valoisia päiviä! 
Doei, Leena

2 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia!
  Ihastuin heti pusukalaan - wow mikä kuva :)

  Brysselin tapahtumat saavat ahdistumaan. Moista julmuutta on niin mahdoton käsittää. Se on niin mieletöntä ja raukkamaista.
  Keskustelut käyvät kuumana ja aihe on arka, mitä uskontoon tulee.

  Toivokaamme rauhallista kevättä ja hyvää tahtoa.

  Aurinkoista viikkoa teille!

  VastaaPoista
 2. Keskustelu on tosiaan kiivasta ja sen tuoksinassa asiat näyttävät menevän myös kummallisesti sekaisin. Kuten esimerkiksi että turvapaikan hakijat olisivat jotenkin syyllisiä näihin iskuihin. Tai että jos kauhistelee iskuja, arvostelee samalla turvapaikan hakijoiden auttamista. Melkoista yksinkertaistamista!

  Kyse on julmuudesta ja vallanhalusta. Tuskin uskonnolla edes on oikeasti tekemistä tuollaisten tekojen kanssa.

  Kaikesta huolimatta oikein kauniita kevätpäiviä sinne vuonoon. Siellä näyttää kevät olevan todella hyvässä vauhdissa :)

  VastaaPoista

Olen aina tosi iloinen pienestäkin kommentista. ISO KIITOS!!