tiistai 24. lokakuuta 2017

10 plus yksi kysymystä ulkosuomalaiselle
Olin jo ajatellut jättäväni tämän ulkosuomalaisten blogeissa kiertäneen haasteen omalta osaltani kokonaan tekemättä, mutta Allun vinkkaus sai minutkin sitten lopulta tarttumaan näihin kysymyksiin. Ja ihan kiva niin, sillä nyt tuli oikeastaan itsellenikin taas selvitettyä tämänhetkisiä aatoksia Hollannissa, tai oikeammin sanottuna Alankomaissa asumisesta. Olemme asuneet täällä vasta kolme vuotta, ja nekin pelkästään Amsterdamissa, joten vastaukseni muotoutuvat siis siltä pohjalta. Maaseudulla tai pienemmissä kaupungeissa eläminen on varmasti erilaista. Mutta näillä siis mennään.

Eli siis:
1. Mikä on parasta tämänhetkisessä asuinmaassasi?
Ensimmäiseksi sanoisin, että sijainti. Täältä on helppo singahtaa sekä Suomeen, että muuallekin Eurooppaan. Vaikka tuli kyllä samalla mieleen, että onko se parasta, kun pääsee helposti muualle? Tykkään myös rennosta, mutkattomasta ilmapiiristä, ja meren rannoista.

2. Entä ikävintä?
Valtava turistien määrä etenkin Amsterdamin keskustassa.

3. Jos saisit matkustaa mihin tahansa maahan kahdeksi viikoksi ilmaiseksi, minne menisit?
On todella monta paikkaa, jonne olisi kiinnostavaa matkustaa. Mutta tähän on nyt pakko sanoa kaksi kestotoivetta: Japani ja Uusi-Seelanti. Ehkä jälkimmäinen menisi vielä edelle. 
Niin, ja voi hyvänen aika! Lyhyemmäksi ajaksi lähtisin innoissani Islantiin!! Kuten huomaatte, olen aika mahdoton. Tällaista ei minulta pitäisi kysyä lainkaan, sillä keksin koko ajan lisää ihania vaihtoehtoja.

4. Mihin kohteeseen menisit uudestaan? 
Näitäkin on niin monta, mutta hyvä on, jos vain yksi, niin sitten Australia. Koko länsirannikko jäi vielä koluamatta.

5. Mitä suomalaista ruokaa kaipaat eniten ulkomailla?
Kerttu-mummon karjalanpiirakoita, jollaisia en ole tosin saanut Suomessakaan ainakaan pariinkymmeneen vuoteen. Siis sellaisia kunnon rukiisia kuoria, jotka ovat rapsakoita ja suolaisia. Ei mitään vehnäleipää.

6. Uskotko muuttavasi joskus takaisin Suomeen?
Tiedän muuttavani. Se on vain ajan kysymys. Ennemmin tai myöhemmin.

7. Mikä on asuinmaasi hauskin/mielenkiintoisin juhlapyhä?
Ehdottomasti Kuninkaanpäivä toukokuun alussa. Juhla on hieman suomalaista vappua muistuttava, mutta mielestäni monin verroin vauhdikkaampi. Mikäli mahdollista.

8. Mikä on vaikeinta ulkomaille muutossa?
Läheisten jääminen Suomeen. Se on ollut aika iso juttu, vaikka kaukana ei ollakaan.

9.Voisitko kuvitella asuvasi jossakin muussa maassa kuin asuinmaassasi tai Suomessa?
Ihan hyvin voisin. Ainakin kuvitella.

10. Mikä oli vuoden 2016 mieleenjäävin hetki?
No siitä on jo aikaa.., eli tämä haaste taitaa olla aika vanha, mutta yritän muistella.. Monta upeata hetkeä viime vuonna oli, mutta mieliinpainuvimmat olivat varmasti kolmet ihanat kesähäät Suomessa. Ja sitten tietenkin loppuvuodesta ensimmäinen matkani Australiaan.

11. Aiotko matkustaa jonnekin tänä vuonna? Minne?
Luultavasti ehdin poikkeuksellisesti käydä vielä kolmisen kertaa Suomessa nyt loppuvuoden aikana, mutta muista matkoista ei kyllä ole suunnitelmia.

En tiedä, satuitteko huomaamaan viime viikolla Hesarista jutun, jossa väitettiin, että osalta ihmisistä on löydetty ns. matka-geeni. Jäin miettimään, onkohan minulla ainakin pätkä sellaista!? Tykkään kovasti olla matkalla! Vaikka toisaalta siedän kyllä tylsyyttä, tasaisuutta ja rutiinejakin ehkä keskimääräistä paremmin. Enkä sitäpaitsi ole kai mitenkään erityisen elämyshakuinen. Jaa-a, ehkä tässä ei vielä geeneihin tarvitse vedota.
Terkut Amsterdamin harmaasta tihkusateesta. Aika lämmintä vielä on.
Tot ziens,
Leena


10 kommenttia:

 1. Kiva, että vastasit kyselyyn sinäkin. Pidän niin kovasti rupattelevasta tyylistäsi! On kuin istuisin keittiön pöydän ääressä kahvikupin kanssa vaihtamassa kanssasi ajatuksia. Tekee mieli vastata jos jotakin mutta jos nyt kuitenkin jätän tällä erää vain sellaisen merkinnän, että maltan tuskin odottaa reissua Australiaan joulu-tammikuussa. Se on minullekin sellainen matkakohde joka on jäänyt mieleen ja kun edellisestä Australian matkasta on jo yli kymmenen vuotta oli jo aikakin suunnata takaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin istun usein Sinun ja blogisi seurassa, kuin kuuntelisin jutteluasi. Ja usein tekisi mieli vastailla ja kommentoida ääneen jo heti siltä istumalta.

   Mahtavaa, että pääsette koko perheen kanssa Australiaan! Voin kuvitella, että lapset ihan intsinä ihmettelee niitä kenguruita, vallabeja, krokotiilejä ja koalakarhuja. Siellä luonto on niin erilaista ja kummallista. Ainakin mulle vielä näin aikuisenakin se reissu jäi mieleen yhtenä parhaista.

   Poista
 2. Kiva kun vastasit. Haha, matkageeni, sen olen varmaan perinyt isältäni, joka matkusteli paljon ulkomaille silloin kun se ei Suomessa ollut vielä kovin yleistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sulle, kun vähän patistelit vastaamaan.

   Se on kyllä aika selvää, että on meitä reissu-naisia ja sitten niitä, joiden mielestä matkustaminen on vain älyttömän vaivalloista, riskaabelia, turhaa, rahanhukkaa ja ties mitä. Jossakin elämänvaiheessa voi tietysti olla rahat vähissä tai jokin sairaus voi estää matkustelun, mutta olen myös ollut huomaavinani, että joillekin Reissaaminen on Se Juttu ja toisille taas ei ollenkaan.

   Poista
 3. Kiva, että vastasit haasteeseen - oli kiva lukea!

  Australia kiinnostaisi minuakin, mutta se lentomatka ..... se on niin pitkä!

  Mainiota alkavaa marraskuuta sinne teille <3

  VastaaPoista
 4. Kiitos,
  samoin teille; Mukavaa marraskuun alkua!

  VastaaPoista
 5. Ihanat vastaukset! Aika paljon minäkin olisin samaa mieltä, turisteja on liikaa, olen ikuinen matkustusintoilija jne...tuohan oli jännä juttu että olisi sellainen matkustusgeeni! Muistan miten tosi nuorena jo ajattelin että haluan matkustella paljon! Ja asuakin ulkomailla. Pitkät lentomatkat hirvittävät minuakin, ne alkavat tuntua aina vaan tuskaisemmilta kun ikää tulee.
  Ihanaa marraskuuta sinne!

  VastaaPoista
 6. Hauska huomata, että meitä reissaajia riittää!
  Hassua on muuten se, että itse ajattelen, että turisteja on turhan paljon ja minä kuitenkin olen juurikin se turisti toisten kulmilla.
  Valoisaa marraskuuta Barcelonaan!

  VastaaPoista
 7. Kivat vastaukset ja kivat kysymykset! Pitkät lentomatkat ahdistavat myös minua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikä varmaan meillä vaikuttaa tuohon pitkien lentomatkojen välttelyyn. Olen huomannut, että runsas veden juominen lentomatkan aikana tekee hyvää. Ja mahdollisimman usein kannattaa nousta vähän jaloittelemaan vaikka sitten wc-reissua tekosyynä käyttäen ;)

   Poista

Olen aina tosi iloinen pienestäkin kommentista. ISO KIITOS!!