lauantai 12. toukokuuta 2018

ÄitienpäivääSunnuntaina vietämme taas keväistä juhlaa. Omassa lapsuudessani siihen kuuluivat erottamattomasti itsepoimitut sinivuokot, joita joskus löytyi vai kolme kappaletta ja nekin ehkä vähän lyhyillä varsilla. Mutta eihän se haitannut. Ne näyttivät oikein kauniilta sellaiseen pieneen muoviseen yskänlääkemittaan soviteltuina. Kortti piti tietysti itse väkertää ja joskus niitä tuli tehtailtua useampikin koska ideoita riitti.

Aamulla Äiti sitten odotti kärsivällisesti sängyssä, kun pikkuveljeni kanssa suodatimme käsipelillä kahvia. Silloin ei vielä ainakaan meillä ollut kahvinkeitintä. Yleensä isä ei saanut auttaa, vaan me lapset halusimme yllättää äidin ja kahvi oli tietysti tärkeä juttu.

Samanlaisia yllätyksiä minäkin olen sitten aikanaan saanut odotella. Kuten arvata saattaa, joskus saattoi olla hivenen piinallista, kun äänistä päätellen kuulosti siltä, että kahvinkeittimestä unohtui suodatinpussi ja kahvinporot mitattiin suoraan suodattimeen tai jotain muuta yhtä siistiä. Mutta ei auttanut. Nykyisin kaiholla muistelen sitä aikaa. Ja sitä, kun lapsen musiikkiharrastuksen myötä ohjelmaamme kuului aina ja ehdottomasti äitienpäiväkonsertti. Sain istua muiden ylpeiden äitien ja isoäitien rivissä. Silmäkulma kostui takuuvarmasti.

Nykyisin äitienpäivä on hyvin erilainen. Täällä muilla mailla asuessa onnittelut hoituvat skypellä tai puhelimella. Onhan se toisenlaista, mutta ei se äitiys silti mitenkään vähene tai minnekään häviä. Onnellista Äitienpäivää Sinulle oma Äitini. Olen kiitollinen ja onnellinen siitä, että olet olemassa, vaikka toistaiseksi vielä vähän kaukana. Mutta kuten tiedät, välimatka tulee taas huomattavasti lyhenemään. 
Skypetellään Sunnuntaina!

Tot ziens,
Leena
4 kommenttia:

 1. Ihana postaus! <3

  Voin hyvin kuvitella tuon äitienpäiväaamun jännityksen, kun yrittää arvailla, että mitähän siellä keittiössä oikein tapahtuu. :-)

  Ihanaa äitienpäivää sekä sinulle että äidillesi! Ruusuja kummallekin!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Satu! Meidän molempien puolesta.
  Suomessa kuulemma on hieno juhlasää. Täällä on pilvistä ja tihuttelee välillä muutamia pisaroita. Sinun äitisi taisikin saada onnittelut ihan sieltä toiselta mantereelta. Mutta tosiaan -kulkee ne ajatuksen voimalla kauempaakin ;-)

  VastaaPoista
 3. Katsoppas vaan:-D
  Taipumukseni näkyi jos silloin! Tosin balettia en ole koskaan kokeillut, vaikka monet muut tanssin muodot on tullut testattua. Minkähänlaisen balleriinan maailma on minussa menettänytkään!?

  VastaaPoista

Olen aina tosi iloinen pienestäkin kommentista. ISO KIITOS!!