sunnuntai 27. tammikuuta 2019

JUURI siitä oli kysymys
Hei kaikki ihanat! Ja mukavaa pakkaspäivän iltaa. Ainakin täällä Helsingissä on tänään sunnuntaina ollut ihan napsakka pakkanen ja häikäisevän aurinkoinen talvipäivä. Postaustahtini ei ole päätä huimannut ja ajattelin, että nyt on käytävä edes pikaisesti moikkailemassa. Oma blogi on ollut ihan viimeinen asia, mikä viime aikoina on tullut mieleen. Onneksi jokusen kommentin muiden postauksiin olen satunnaisesti saanut jätettyä. 

Olen nimittäin viimeisen viikon ollut ihan poissa pelistä ja säätänyt - arvatkaas minkä kanssa? No hammaslääkäri-asioiden! Ajattelin jo, ettei ole todellista. Niin kamala riesa koko hem...in juttu!!! 

Olin ihan naatti.

Matkaan mahtuu monta mutkaa ja yksi sokea? hammaslääkäri, (josta ei tässä nyt sen enempää), mutta sitten eilen vihdoin aloitettiin juurihoito, ja nyt olo alkaa vähän helpottaa. Näen jo värejä, kuulen ääniä, maistan makuja ja pystyn keskustelemaan. Olin monta päivää kipuni kanssa ihan hirmuisen ärtsy, enkä esimerkiksi sietänyt oikeastaan pientäkään leikinlaskua. Ei ikinä uskoisi, miten kamalaa hampaasta johtuva kipu voi olla. 

Kaikki hommat on tekemättä ja kotityöt samoin. Kuvista näkee, että myös ikkunat kaipaisivat pesua, mutta ne eivät todellakaan ole listallani etunenässä. Ja onneksi on reilusti tuota pakkastakin. Keskittymiskykyni viime viikolla riitti lähinnä koossa pysymiseen ja tyhjänpäiväisten telkkariohjelmien katseluun. Nyt on tartuttava tekemättömiin töihin ja saatava jotain aikaiseksi, joten löpinät seis ja hommiin.

Iloisia päiviä kaikille! Tammikuun viimeistä viikkoa viedään..

Haliterveisin,
Leena 
14 kommenttia:

 1. Voi kurjuutta, hammaskipua! Se on kyllä tosiaan ihme miten kipu pienelläkin alueella voi viedä niin kokonaisvaltaisesti kaiken huomion ja hyvän mielenkin. Onneksi jo helpottaa. Pikaista paranemista! Sekin on muuten jännä miten nopeasti kivun unohtaa kun sitä ei sitten yhtäkkiä enää olekaan. Minulla oli vuodenvaihteessa poskionteloiden kanssa sellaista häikkää joka vaati myös kovasti huomiota ja vei aika lailla voimatkin. Kun sitten sain vihdoin pään kuntoon unohtui kaikki kärsimys hetkessä. Se on vähän huono homma siinä mielessä, etten meinaa muistaa ottaa lääkettäkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Nyt iltapäivällä olen ollut jo ihan kunnossa (tosin kipulääke vielä tarvittiin) ja saanut aikaiseksikin yhtä ja toista. Valoisalta jo näyttää ja kuten sanoit, kipu oikeastaan on jo unohtunut ja saamani antibiootit täytyy pitää näkyvillä, jotta muistan ottaa lääkkeen ajallaan. Kurjaa hommassa oli se, että ensimmäinen hammaslääkäri taisi oikeasti olla vähän sokea ja siksi hoito viivästyi.

   Poista
 2. Auts,hammasvaivat ovat niin kamalia , ja on tärkeää että löytyy hyvä ja mukava hammaslääkäri. Minulla täällä onneksi ihana ruotsalainen hammaslääkäri Mikael johon olen hyvin tyytyväinen,Onneksi voit jo paremmin:) Oikein hyvää viikkoa Leena ihanainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Hyvä hammaslääkäri on tosi arvokas. Kiva, että sinä olet löytänyt hyvän sieltä. Juu, kuten Katalle sanoin, olen jo aika mukavassa kunnossa ja hommatkin etenevät taas.
   Kivaa viikkoa Sinullekin :-)

   Poista
 3. Hammaskipu on todella kurjaa, kiva että alkaa helpottaa. Onko tuo "kukkalaatikko" Delftin posliinia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkalaatikot ovat käsinmaalattua Delft-ware mallistoa. Malli on kuulemma Rijks Museumissa olevan 1700-luvulta peräisin olevan maljakon mukainen.
   Kyllä nuo sopivat ihan mukavasti tänne Helsingin kotiimmekin ikkunalaudoille, tai ainakin ovat kiva muisto vähän erilaisista maisemista ja poikkeavat virkistävästi skandinaavisesta tyylistä.

   Poista
 4. Voi ei. Hammaskipu on kyllä jotain ihan hirveää. :-( Onneksi alat olla jo selvemmillä vesillä. <3

  VastaaPoista
 5. Hyvä, että sait vihdoin apua ja kipu hellitti. Ja pääsit postailemaan! Ihania nuo tulppaaniastiasi. Hollannista varmaan?
  Kipakkaa pakkasviikkoa, Leena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hammaskipu on näköjään aika erilaista kuin muut pikku vaivat. Mutta kuten sanottu. Olo alkaa olla ihan hyvä. Täytyy vain toivoa, että juurihoito tepsii lopullisesti.

   Maljakot ovat tosiaankin Hollannista, mutta kyllä niihin suomalaisetkin tulppaanit sopivat. Ne ovat mielestäni mukavan erilaiset Aalto-vaaseihin verrattuna. Ja tuo kukkien asettelu noihin on aika helppoa ;-)

   Poista
 6. Ymmärrän sua paremmin kuin hyvin :(. Todellinen hammassärky on jotain niin järkyttävää, että kaikki keskittyminen menee sen kivun sietämiseen, eikä mikään kiinnosta.

  Inhoan näitä "mulla oli vielä paljon kauheampaa"-tyylisiä juttuja, eikä tämä ole sellaiseksi tarkoitettukaan, mutta tuli tosta "sokeasta" hammaslääkäristä mieleen, että olen tainnut itsekin joutua vastaavan uhriksi.
  Vuosia sitten kävin läpi sen sortin hammashelvetin (anteeksi tämä), kun mulla juurihoidettiin vahingossa juurihoidon tarpeessa olleen hampaan viereistä tervettä hammasta..
  Mietin aina sieltä kotiin tullessani, että miten voi olla, että särky vaan pahenee ja pahenee, eikä ikinä helpota. Selvispä sekin sitten lopulta ja mua kehotettiin tekemään valitus hoitovirheestä, mutta sanoin, ettei ole nyt päällimmäisenä mielessä muu kuin se, että pääsen tästä järkyttävästä särystä (ja siitä sokeasta hammaslääkäristä) eroon mahdollisimman pian ja lopullisesti.

  Semppiä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kamalaa!!! No nytpä tiedän, että jos juurihoito ei tepsi kunnolla, mullakin on ehkä vahingossa remontoitu naapuria :-DD. Kyllä nyt naurattaa, mutta ans kattoo.
   Ihan järkyttävää, että oikeasti noita sokeita on olemassa. Kai se on inhimillistä, että virheitä sattuu, mutta kun kohdalle osuu niin.. Argh. Joitakin virheitä voi helpommin korvata vaikka rahallisesti ja pyytää anteeksi, mutta kamalaa särkyä on vaikeampi rahallakaan korvata.

   Kiitos sempeistä, sitä samaa sinne maanantaihin :-)

   Poista
 7. Hammaskipu on kyllä kivuista pahimmasta päästä ja juurihoito.....oih...siitä on ikäviä muistoja minullakin! Minun kohdallani sekin möhlittiin oikein kunnolla ja lopulta menetin koko hampaan!
  Toivottavasti voit jo paljon paremmin ja hammashässäkkä on ohi.

  Meillä ovat ikkunat myrskyjen jäljiltä harmaassa suolassa, mikä näyttääkin oikein hienolta, kun aurinko paistaa suolan läpi :) Odotan ikkunanpesijää.

  Voi hyvin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olo on ollut jo hyvä, vaikka juurihoito on yhä kesken ensin oman lomamme ja nyt vielä hammaslääkärin talviloman takia. Toivottavasti kaikki menee lopulta suunnitelmien mukaan.
   Meilläkin ikkunat ovat yhä harmaat, mutta eipä sitten aurinko häikäise :-)

   Kivoja kevättalven päiviä sinne Vuonoon.

   Poista

Olen aina tosi iloinen pienestäkin kommentista. ISO KIITOS!!