tiistai 22. joulukuuta 2015

Mutkat suoriksi suippokaalilla

Mutkat suoriksi suippokaalilla



Maanantai-aamun auringonnousu keittiön ikkunasta kuvattuna


Varsinkin näin joulun tienoilla on kiireitä ja hommailuja ja siksi tavallisia rutiineja tekee mieli vähän oikaista, että jää sitten aikaa kaikelle kivalle touhulle. Itse jouduin harmikseni köllöttelemään lähes koko viime viikon selkä jumissa noidannuolen kourisssa ja siksipä nämä muutama joulunaluspäivä täyttyy sitten monenlaisesta puuhasta.













Viikonloppuna löysin kaupasta todella kauniin ja rapsakan suippokaalin ja maanantai-iltana joulutontun hommien lomassa tyrkkäsin reippasti oikaistun kaalilaatikon uuniin muhimaan. Se maistui todella hyvältä omatekoisen joulunpunaisen karpalohillon parina. 

Olen saanut summittaisen ohjeen joskus puhelimessa äidiltäni ja kirjannut sen varmasti jollekin lappuselle. Nyt lappu on kadonnut, mutta ohje on niin helppo, että muistinvaraisestikin se onnistuu.





Tällä mentiin mutkat suoriksi maanantaina:




Oikaistu kaalilaatikko

300 g jauhelihaa
1 rkl öljyä
500 g kaalia
1dl irtonista riisiä (raakana)
1 rkl siirappia
3-4 dl kasvislientä
suolaa 
valko- tai mustapippuria
1/2 tl meiramia

Ruskista jauheliha kevyesti.
Leikkaa kaali hyvin, hyvin ohuiksi suikaleiksi.
Sekoita kaikki ainekset ja kaada koko homma kevyesti voideltuun uunivuokaan. Aika simppeli juttu!

Itse lisäsin pinnalle hieman korppujauhoja ja pari nokaretta voita.
Paista uunissa 175 asteessa noin tunti.




Tarjoa puolukkahillon tai karpalohillon kanssa. Nam.
Niin helppoa ja hyvää! Ja jää aikaa kaikkeen muuhun kivaan sillä välin kun ruoka muhii itsekseen uunissa.





Rauhallista ja onnellista joulun aikaa Teille kaikille. 
Doei! Leena


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen aina tosi iloinen pienestäkin kommentista. ISO KIITOS!!