lauantai 2. huhtikuuta 2016

Voi hyvää päivää, mikä sää !

Voi hyvää päivää, mikä sää !
Perjantai oli aika kiireinen päivä, mutta ilma oli niin poskettoman kaunis, että oli pakko lähteä ulos kameran kanssa. Pahimpaan kevään siitepölyaikaan se tuntuu myös nenässä ja silmissä, mutta ei voi auttaa!

Vondelparkin puistoa pitemmälle en kerennyt, mutta sielläkin sai kevättä kirjaimellisesti silmät suut täyteen. Voi tätä ihanaa vuodenaikaa.

Tässä puistossa vesi on tärkeä elementti. Ainakin minulle sillä on suuri merkitys. Kesällä vesi raikastaa ympäristöä ja sitoo kaupungin pölyjä. Syksyisin odotan kovasti sitä ensimmäistä aamua, jolloin ohuen ohut jääriite peittää ensimmäisen kerran lammikoiden pintaa ja vesilinnut varovasti koettelevat räpylöillään pinnan kestävyyttä. Talvella vesi on lähinnä ruskeaa ja sameaa, ja silloin en siihen kovin paljon ehkä kiinnitäkään huomiota. Keväällä odotan sitä päivää, jolloin puiston suihkulähteet avataan ja aurinko pääsee leikittelemään ohuessa vesisumussa.
                                              
Puut ja pensaat taitavat rakastaa peilailemista. Lehdettömien oksien muodot kuvastuvat tyynestä vedestä kauniisti. 
Näin huhtikuussa minä näen jostakin syystä etupäässä keltaisia kukkia. Onkohan suurin osa todellakin keltaisia, vai janoanko minä erityisesti auringon väriä keväisin?  Kun oikein mietin, sinertävien krookusten ja helmililjojen aika on Amsterdamissa jo oikeastaan ohi, mutta kyllä - keltainen jatkaa voittokulkuaan. Narsisseja on edelleen runsaasti ja sitten näitä kaikkia muita.. mitä lienevätkään?


Kuin pieniä aurinkojaJa turistitkin erottaa keltaisista pyöristä - tai punaisista.

No, toki Magnolioiden kukinta on parhaimmillaan. Harmi, että niiden kaunein vaihe on suhteellisen lyhyt. Vai siihenkö se kauneus ja herkkyys perustuukin? Rajallisuuteen.  Puistossa on myös todella puhtaan valkoinen magnolia, mutta sen alla penkillä istui nuoripari suutelemassa. En tohtinut häiritä kameran kanssa nuorta rakkautta. Tämä puu kasvaa lähikorttelissamme. Kuvan otin kotimatkalla, jotta muutkin kuin keltaiset kaunokaiset saisivat mahdollisuuden.
Onneksi kevät on jo pitkällä ja aurinkoa on muillakin nautittavana mielin määrin.

Rakkaat terkut!

Doei,
Leena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen aina tosi iloinen pienestäkin kommentista. ISO KIITOS!!