torstai 26. toukokuuta 2016

Lissabon - Kiehtovaa Portugalia

Lissabon - Kiehtovaa Portugalia Omasta mielestäni olen ihan tavattoman onnekas, kun pääsen matkustamaan aika usein ja monenlaisiin mielenkiintoisiin maisemiin. Toisaalta aina en voi lähteä Kn mukaan matkoille ja yksinäisiä iltoja on sitten kääntöpuolella niitäkin ihan riittämiin.

Nyt haluan jakaa kanssasi viimeisimmän matkan tunnelmia Portugalin maisemissa. Kahdesta kohteesta ensimmäinen on Lissabon. Lauantaina lähdimme kotoa Amsterdamista samalla ovenavauksella vieraamme An kanssa lentokentälle. Hän matkusti takaisin kotiin Suomeen ja me taas lähdimme Kn kanssa kohti Portugalia. 

Edellisen kerran kävimme Lissabonissa yksitoista vuotta sitten. Jo silloin kaupunki teki minuun vaikutuksen, mutta en muista kuitenkaan tuolloin kokeneeni samanlaista autuuden tunnetta katuja tallatessani kuin tällä reissulla. Uskon että nykyisin katson vähän eri asioita kuin vuosikymmen sitten. Nyt ihailin talojen kauniita värejä, seinäkaakeleita ja takorautaparvekkeita ihan uuvuksiin asti.


Olimme tällä kerralla löytäneet tavattoman hauskan majoitusvaihtoehdon. Asustimme pari päivää pienessä, uutuuttaan hohtavassa ja uskomattoman siistissä huoneistohotellissa. Koko hotellissa oli vain kahdeksan pientä yksiötä ja ne kaikki olivat hauskasti ja yksilöllisesti sisustettuja. 
Ikkunoista näköala oli Tejo-joelle. Tykkäsin atmosfääristä kovasti ja sijainti oli huippu. Vaikka hotelli oli aivan keskustassa, se sijaitsi pienen hiljaisen kadun varrella. Asuimme neljännessä kerroksessa, jonne kadun äänet eivät kuuluneet lainkaan ja vain pääskyset lentelivät ikkunoiden editse.
Näköala ikkunasta oli viehättävä. Joella seilasi paljon laivoja.


Tuolla ylimmässä kerroksessa asustelimme.

Lissabonin kaupunki on vierailijalle sopivan kokoinen, noin puolen miljoonan asukkaan kaupunki. Turisteja oli nyt liikkeellä aika paljon viime kertaiseen vierailuumme verrattuna. Silloin olimmekin liikkeellä varhemmin keväällä pääsiäisen aikoihin. Sää oli näin toukokuussakin miellyttävä ja lämpötila pysyi päivisin vähän kahdenkymmenen asteen paremmalla puolella. Aurinko paistoi suurimman osan ajasta. Aika täydellistä!


Ehdimme koluta eri kaupunginosia vain suurpiirteisesti, mutta lauantaista maanantaihin kiersimme kyllä monen monituista kadunkulmaa ja kukkulaa. Kadut olivat mielestäni ylettömän romanttisia pienestä rähjäisyydestään huolimatta -tai juuri siksi- ja kuvioidut kaakelit talojen seinissä olivat uskomattoman upeita, erikoisia ja hyvin autenttisia. 


Missään muualla en ole vastaavaa nähnyt! Myös keltaiset raitiovaunut ja vanilijalta tuoksuvien leivonnaisten ihana aromi kuuluvat erottamattomasti katukuvaan. Jos olet perso leivonnaisille, tämä paikka voi kyllä olla turmioksi.Rakastan Nata-leivonnaisia, joissa rapean lehtitaikinapohjan päällä on paksua vanilijakastiketta.
Vältin kuvaamasta virallisia muistomerkkejä tai kaupungin varsinaisia nähtävyyksiä. Halusin tallentaa asioita, joita itse katselin. Matkaoppaissa on kyllä niistä must-jutuista ammattilaisten kauniit otokset. Seuraaviin kuviin olen yrittänyt vangita Lissabonin tunnelmaa niin kuin sen näin tällä kertaa.Pienemmillä kujilla tuoksui puhdas pyykki. 
 Graffitejakin löysin...

 Ja tässä kaakeliseinistä vähän lähikuvaa.
Kun kaakelit alkoivat väsyttää, oli aika ihmetellä uudempaa arkkitehtuuria.Ehkä tykkäsin enemmän noista vanhoista..
Tässä vielä näkymä kaupungin ylitse. Maanantaina olikin sitten aika lähteä seuraavaan kohteeseen, Estoriliin. Siitä vähän myöhemmin.

Tässä välissä terveiset nyt jo aurinkoisesta Amsterdamista. Palasimme kotiin eilen illalla. Ihana oma sänky ja tyyny!

Doei,
Leena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen aina tosi iloinen pienestäkin kommentista. ISO KIITOS!!