maanantai 9. toukokuuta 2016

Kesäkö?

Kesäkö?





Ihana ihana aurinkoinen viikonloppu! Ja kuumat yöt!
Jotain viilennystä tarvittiin.

Hyytävän kylmä banaanisuklaajäätelö

2 banaania
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
loraus maitoa tai mantelimaitoa
Koristele esim. suklaalastuilla ja mintunlehdillä.

Leikkaa banaanit viipaleiksi ja laita pakasteeseen kolmeksi tunniksi tai pidemmäksi aikaa.
Heittele jäätyneet banaaniviipaleet blenderiin tai yleiskoneen tehosekoittajaan ja lisää kaakaojauhe ja pieni loraus maitoa. Anna massan pyöriä koneessa, kunnes se muistuttaa rakenteeltaan paksua jäätelöä. Lisää tarvittaessa maitoa, mutta varo lorauttamasta kerralla liikaa.





Lopputuloksena on ihana kermaisen makuinen ja samalla ihan terveellinen jäätelö. Itse uskoin vasta kun kerran kokeilin. Sen jälkeen minulla on usein ollutkin valmiina jäädytettyjä banaaniviipaleita. Kun tekee mieli kylmää herkkua, pääsee pikaisesti nautiskelemaan. Banaaniviipaleet jäätyvät riittävästi vaikka jääkaapin pakastelokerossa, jos ei ole pakastinta esim. mökillä. 

Diy-makuvesi

Täällä Amsterdamissa on paljon erilaisia makuvesiä kauppojen kylmäkaapeissa. Tarjolla voi olla esim. minttu-, sitruuna-, kurkku- tai mustikkavettä. Itse en kotiin viitsi ylimääräisiä vesiä kaupasta kanniskella. Ne 84 porrasta!! Mutta hanavesi täällä on ihan hyvää ja vaihteeksi siihen voi jääpalojen ohella lompsauttaa suun ja silmän iloksi jotakin kaunista. Vaihtoehtoja on mahdottomasti. Ja kaunista vettä on hauska kaadella kuumana päivänä oloa virkistämään.



On aivan huippukivaa, että lämpöä on riittänyt, mutta meillä ei ole ilmastointia kotona ja koska lämpötila sisällä ei ole juuri laskenut alle 30 asteen, yöt ovat olleet vähän tukalia. Mutta nyt ei valiteta! Ilmat vaihtelevat niin nopeasti.




Kauniita päiviä kaikille!

Doei,
Leena


4 kommenttia:

  1. Hei Leena! Luin vasta nyt ohjeesi tuosta banaanisuklaajäätelöstä. Mainio ohje tänne mökkimeininkiin. Olinkin ajatellut tuoda blenderin tänne. Ja tämä ohjeesi vielä ratkaisi asian.
    Kiitos ihanasta ja helposta ohjeesta.
    Hyvää loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  2. Kiva, jos tulee kokeiltua sielläkin. Kannattaa viipaloida aika kypsät banaanit, niin saa kunnolla makeutta. Kaakaojauheen tilalle voi joskus laittaa jäisiä vadelmia kunnon kourallisen. Ja tsadaa! Marjaisa jäätelö odottaa herkuttelijoita. Makeutta voi lisäillä tietysti mielensä ja muidenkin maistelijoiden mukaan.
    Ihania kesäsäitä saaristoon!

    VastaaPoista
  3. Pyöräytin banaanisuklaajätskiä viilentämään lämpötilan kivuttua täällä taas yli 30 asteen. Kiitos vinkistä ja ohjeesta! <3

    VastaaPoista
  4. Ihana Aukki, kylläpä teillä on ollutkin taas kuumaa! Toivottavasti sait jätskistä viilennystä. Halit sinne.

    VastaaPoista

Olen aina tosi iloinen pienestäkin kommentista. ISO KIITOS!!