torstai 3. marraskuuta 2016

Buutsit kiireessä


Naapurin parveke kukoistaa yhä.

Vanha vaelluskenkäni sanoi viikonlopun patikointiretkellä raks. Voihan nenä! Kymmenen kilometrin lenkistä viimeisen kolmanneksen lonksutin kengällä, joka pysyi koossa vain nauhoilla kokoon kasattuna. Onneksi nauhat olivat pitkät! Rakas vanha lapikkaani teki kyllä irtisanomis-ilmoituksensa kreivin aikaan, sillä lähiaikoina tarvitsen taas kunnon kenkiä kävelyyn.Vanhoja buutseja tulee varmasti vielä ikävä. Huomasin luoneeni vanhoihin vaelluskenkiini niin vahvan luottamussuhteen, että itsekin ihan hämmästyin. Toisaalta ovathan ne kuljettaneet minut monen rotkon, harjanteen, louhikon, suon ja rämeikön läpi niin Grand Canyonissa, Atacaman autiomaassa Chilessä, Alpeilla, Kanarian saarilla kuin Italiassakin ja missä vielä...?? Siis hyvin palvelleet ja leponsa ansainneet.


Uusien valitseminen ei ollutkaan ihan yksinkertainen juttu, mutta merkkiuskollisena valitsin lopulta saman valmistajan uudemman mallin. Minulla on vähän ongelmalliset jalkaterät, joten kenkien on oltava kunnolliset pidemmillä reissuilla. Toivottavasti näiden kanssa on edessä yhtä monta mieliin painuvaa retkeä.Tässä vielä muutama kuva viikonlopun ruskamaisemista.Marraskuu on alkanut vaihtelevissa, mutta melko lämpimissä keleissä. Lämpötila on huidellut kymmenen asteen molemmin puolin, ja aurinko on paistellut kiitettävästi. Kuulin ja näin somessakin, että Suomessa on jo saatu paikoin ihailla ensilunta. Kaunista, mutta ei sitä kyllä suoranaisesti ikävä ole. Näin marraskuussa tulee aina mieleen, että Amsterdam on oikeastaan ihan mukiinmenevä paikka. Ainakin aurinkoisina päivinä.Näin dramaattinen aamutaivas meillä näkyi torstaina keittiön ikkunasta.
Myös tänään on vähän kiirettä, joten pidemmittä sepustuksitta oikein mukavaa marraskuuta teille kaikille. Pysytelkää lämpiminä ja pitäkää jalat kuivina!

Doei,
Leena


14 kommenttia:

 1. Kiitos ihanista jutuista ja kuvista entisestä kotikaupungista.

  VastaaPoista
 2. OLetko asunut joskus täällä?! Kiva, jos juttuni tuovat hyviä muistoja mieleen. Amsterdam on ihan hyvä paikka asustella ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vuosina 2001-2012, ihan siitä Vondelparkin kulmilla.

   Poista
  2. No samoilla kulmilla sitten! Aamulenkkini hölköttelen yleensä puiston ympäri. Tiedät sitten puiston papukaijat ja muut...
   Asuit aika pitkään Amsterdamissa, joten sinulla olisi varmasti paljon vinkkejä minulle. Me olemme asuneet täällä vasta parisen vuotta.

   Poista
  3. Samoilla kulmilla. Minä olin töissä kansainvälisessä yrityksessä, jossa oli työntekijöitä lähes kaikkialta muttei juurikaan Alankomaista! Itse työhöni liittyi matkustamista (paljon) ja mieheni asui koko sen ajan Saksassa (viikonloput reissasimme tasapuolisesti). Joten minun mahdollisuudet löytää "vinkkejä" olivat vähäiset. Amsterdam ei ole niin iso ja sieltä te varmaan olette jo löytäneet ne tärkeimmät. Meidän juttu oli lähteä sunnuntaiaamuna aikaisin polkupyörilla keskustaan ja siten kaikessa rauhassa katsella maisemia (taloja). Toinen meidän juttu oli tehdä retkiä pitkin ja poikin Hollantia, varsinkin saaret olivat suosiossa. Kahvila- ja ravintolamaailma muuttuu niin nopsaan, ettei neljän vuoden jälkeen juuri tärppejä kannata jaella.

   Poista
  4. Nuo keskustan kauniit talot ja korttelit ovatkin parhaimmillaan hyvin aikaisin aamulla. Pahimmassa vilinässä en itse tykkää pyöräillä, koska silloin en pysty seuraamaan muuta kuin liikenteen mukana pysymistä.
   Te olette sitten saaneetkin seurata aitiopaikoilta kahden maan tunnelmia. Varmasti kiinnostavaa, mutta samalla ehkä vähän uuvuttavaakin, vai kuinka? Voisin kuvitella, että minulla tavarat ja sopivat vaatteet olisivat aina siellä väärässä paikassa ;)

   Poista
  5. Oli pitkän päälle uuvuttavaa ja oltiin onnellisia, kun minä sain mahdollisuuden muuttaa Saksaan. Tavaroiden kanssa tehtiin tuplat: perus hygieniatuotteet, alusvaatteet, yöpuvut, lenkkivaatteet ja -kengät, kotivaatteet molemmilla kummassakin kaupungissa. Muu tarpeellinen kulki mukana. Haasteellista oli kahden "täydellisen" talouden sulauttaminen yhteen, kun lähdin Amsterdamista!

   Poista
  6. Voin kuvitella! Useammat tuplat!! ;)

   Poista
 3. Hauska tarina vaelluskengistäsi. Ne ovat kuljettaneet sinua pitkiä matkoja. Ymmärrän, että niitä tulee ikävä. Monta hyvää matkaa olette tehneet yhdessä. Kestää aikansa ennenkuin uusiin kenkiin syntyy samanlainen suhde. Hyvä kun luotit samaan merkkiin!
  Nyt lähdin blogikierrokselle minäkin. Olen Espoossa mieheni pojan perheen luona ja nyt pikkuprinsessa meni päiväunille. Heti käytin tilaisuutta hyväkseni.
  Mainiota marraskuuta sinne missä nyt kuljetkaan!

  VastaaPoista
 4. Mukavaa, että kierroksellasi poikkesit myös kanavalle! Ja iloisia päiviä lumiseen Suomeen. Pikkuprinsessojen kanssa elämä voi olla yhtä seikkailua lumileikeissä. Jokohan linna onnistuisi?

  VastaaPoista
 5. Hieno tuo taivaskuva, vähän samanlaista näimme Etelätirolissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut, että Amsterdamissa noita rasteja tehdään välillä tarkoituksella joissakin lentoharjoituksissa, koska Amsterdamin omassa lipussa on kolme rastia. Täytyypä joskus tarkistaa huhun todenperäisyys ;)

   Poista
 6. Hyväiltä näyttävät uudetkin kenkäsi, mutta ymmärrän hyvin tuon tunteen! Vanhat vaeltajat ovat nostalgiset <3
  Kiitos taas kivoista kuvista - kauniita värejä ja heijastuksia.

  Oikein hyvää loppuviikkoa sinne teille.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Marianna! Kengät pääsivät tulikasteeseen Australian sademetsässä. Hyvin kuljettivat siellä, vaikka sisäänajo jäi ajan puutteen vuoksi kotimaisemissa suorittamatta.
  Mukavaa loppuviikkoa myös teille ja pikaiset terveiset tosiaan vielä täältä eteläiseltä pallonpuoliskolta :)

  VastaaPoista

Olen aina tosi iloinen pienestäkin kommentista. ISO KIITOS!!