maanantai 24. lokakuuta 2016

Syksy tuli kanavalle


Syksy tuli kanavalle
Lauantaina keskimmäinen perheen nuorista (aikuisista) lähetti Whatsupp-viestin Shanghaista ja kysyi onko Amsterdamissa jo syksyistä. Vastasin, että jotkut puut ovat saaneet vähän väriä, mutta yhä odottelen kunnon ruskaa. Tai siis yritin vastata noin. Lumia-puhelimeni halusi kuitenkin kauniiden värien sijaan elämään ankeutta ja korjasi neljä kertaa peräkkäin ruska-sanan tuskaksi. Lopulta väsyin ja jätin viestin puhelimen ehdottamaan muotoon ja jäin siis odottelemaan kunnon tuskaa kauniin ruskan sijaan. No, saimme makeat naurut.

Sunnuntaina kuljeskelin kanavilla katselemassa ja ruska oli kuin olikin jo selvästi näkyvissä. K on ollut kohta viikon Orlandossa ja siksi päätin ihan itsekkäästi käyttää koko aamupäivän ulkoiluun. Oli tavattoman kaunista. Aurinko paistoi lämpimästi ja lämpötila oli reilusti yli 10 astetta. Mikäs oli kuljeskellessa. Rakastan syksyisin matalalla paistavaa aurinkoa. Aamuisin ilma on usein hieman usvainen ja himmeä auringonvalo taittuu kauniisti. Iltapäivisin valo taas on lämpimän keltaista ja kullankeltaisten lehtien hehku saa siitä vielä lisää voimaa. Tykkään kahlata kuivien lehtien seassa ja kuunnella niiden kahinaa. Aika pienistä asioista voi halutessaan löytää iloa, jos sattuu olemaan oikealla tuulella. Aina ei jaksa tai huvita ja silloin kesän loppu ja kolea syysilma ottaa vaan päähän. Nyt olin kuitenkin juuri oikeassa moodissa. Kas tässä sunnuntain väriloistoa Amsterdamin kanavilla, hypätkää mukaan.

Toivottavasti pääsitte kanssani kanavan syystunnelmaan. Sunnuntain aurinko on kadonnut jonnekin ja maanantai valkeni harmaana. Lämpöäkin on vain vaivaiset kahdeksan astetta, aamulla sitäkin vilpoisempaa. Täällä meillä on kotona vain yksinkertaiset ikkunat ja ilmanvaihtoluukustakin paistaa päivä sisään kesät talvet, joten koleus tuntuu heti. Villasukat ja villatakki ovatkin ehdottomat varusteet Amsterdamissa. Suomessa tykkäsin olla sisällä paljain jaloin talvellakin, mutta täällä ei tulisi mieleenkään.

Mukavaa viikon alkua teille! Voikaahan paksusti!!

Doei,
Leena

4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja syksyn tunnelmaa. Meillä oli oikein onnistunut Amsterdamin loma. Yövyimme hieman ydinkeskustasta sivummalla Amstel-joen varrella laivassa. Piipahdimme junalla Zandvoortiin.Kiitos vihjeestä!

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla, että lomanne oli onnistunut! Ja että yövyitte laivassa!!

  Minä en ole asuntolaivassa koskaan yöpynyt, vaikka tuhat kertaa olen miettinyt että olisi kiva kokeilla.

  Kaunista syksyä sinne Kasseliin.

  VastaaPoista
 3. Aivan upeita kuvia ja valo niissä on niin hieno! Pidin varsinkin kakkoskuvasta, jossa valo siivilöityy oksien lomasta <3
  Amsterdam näyttää kauniilta syysasussaan ja nämä kuvat herättävät matkakuumeen.
  Meidän lempeä syksymme muuttuu sateiseksi tänään, joten pitääpä tästä lähteä pihalle tyynyjä hakemaan.

  Hyvää loppuviikkoa :)

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti tuo syysasu kestää vielä jonkin aikaa. Tuuli on ollut aika varovaista viime päivinä, mutta kovin montaa puhuripäivää ei tarvita kauneuden karistamiseen.
  Jännittävää Halloweenin odotusta ;)

  VastaaPoista

Olen aina tosi iloinen pienestäkin kommentista. ISO KIITOS!!