maanantai 13. maaliskuuta 2017

Nuudeli-katkarapu-wokki sekä puutarhaunelmia



Nopea, helppo, taivaallisen makuinen ja kaiken lisäksi hyvin keväinen ohje tulee tässä:



1 rkl öljyä
70g thaimaalaista punaista tai keltaista curry-tahnaa
(hippunen valkosipulia)
700 g parsakaalia
400ml kookosmaitoa
300g raakoja (tai kypsiä) kuorittuja jättiravunpyrstöjä 
200g thaimaalaisia riisinuudeleita (tai täysjyvänuudeleita)
1-2 punasipulia
tuoretta korianteria

Paloittele parsakaali pienehköiksi kukinnoiksi. 

Lorauta pannuun tilkka öljyä ja pyörittele oljyssä currytahnaa keskilämmöllä n. 3 min.

Lisää parsakaalikukinnot curryn sekaan ja kaada joukkoon myös kookosmaito ja sekoittele hyvin. Anna kiehua hiljalleen taas n. 3 min. 

Nostele pannuun myös ravunpyrstöt ja kypsennä taas kolmisen minuuttia.



Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja leikkaa punasipulit hyvin ohuiksi suikaleiksi.

Nostele nuudelit varovasti pannuun ja ripottele pinnalle raakoja punasipulin suikaleita sekä tuoretta korianteria maun mukaan.

Aah, mikä herkku!




Kun sunnuntaina wokkailimme lounaalle tätä suosikkiamme, meillä oli vain valmiita jättiravun pyrstöjä. Huomasimme, että ne toimivat ihan hyvin. Vältä kuitenkin niiden pitkää keittämistä, etteivät sitkisty. Riittää, että ne vaan kuumenevat. Tällä kerralla emme myöskään käyttäneet kauniita valkoisia riisinuudeleita, vaan valmistin annoksen täysjyvänuudeleita ja ne sopivat myös ihan kivasti (vaikka eivät olleetkaan yhtä kauniita).


Ja sitten niitä puutarha-unelmia. Täällä Amsterdamissa on todella mainio Osdorpin Tuincentrum-puutarhamyymälä, jossa on pakko käväistä tasaisin väliajoin. Siellä käymme vaihtamassa grillikaasupullot uusiin ja näin keväisin tietysti suunnittelemme kukka-juttuja ja muita terassi-iloja kesäksi.




Myymälä on valtaisa ja kasvien lisäksi sieltä voi hankkia kaiken puutarhaan ja miksei monenlaista sisällekin. Esimerkiksi pääsiäis- ja joulukoristeita on siellä sesongin lähestyessä ihan uskomattomat määrät. Mietin aina minne se kaikki tavara lopulta päätyy. Joko ihmisten varastojen tai vastaavasti jätelaitosten täytyy kyllä olla juhlien jälkeen aivan tupaten täynnä tonttuja tai tipuja. 



Meillä homma kesän suhteen on vielä ihan suunnitteluasteella, mutta nyt katselimme lähinnä uusia yrttiruukkuja ja paria isompaa suojaruukkua tai -laatikkoa isommille kasveille kattoterassille. 









 Harkintaan jäi vielä satapäin suunnitelmia ja unelmia. Harmi (tai oikeammin pelastus), että terassimme on kovin tuulinen ja siten villeimmät haaveet jää kyllä toteuttamatta ja minimalismi taitaa voittaa tänäkin kesänä.


Vaikka kaikenlaista sitä tuli kyllä ihmeteltyä, kuten esimerkiksi:






No, kuten tavallista, ihan tyhjin käsin emme poistuneet tälläkään kertaa. Muutama kevätesikko ja helmililjojakin tarttui mukaan. Ei vain voinut estää. Esikot muuten maksoivat 79 snt/kpl.


Aurinkoista ja ihanaa viikon alkua Teille Kaikille! 

Tot ziens!
Leena

2 kommenttia:

  1. Kiitos jälleen reseptistä. Tätä wokkia tein lauantaina ja hyvää oli. Simppeli ohje; en pidä ohjeista, joissa tarvikeluettelo on metrin pituinen. Tosin jouduin hieman soveltamaan, koska parsakaalta ei ollut tarpeeksi. Mukaan eksyi myös pala porkkanaa ja paprika.

    VastaaPoista
  2. Minäkin tykkään yksinkertaisista ohjeista ja tämä on oikeasti hyvää. Täytyypä kokeilla muitakin kasviksia seuraavalla kerralla.
    Usein riittää, kun jostakin nappaa ohjeen idean ja sitten muuntelee sitä kaapista löytyvien ainesten tai mieltymysten mukaan. Olen taas enemmän kuin tyytyväinen, jos sinäkin sait ohjeesta iloa. Kiitos kivasta kommentista!!

    VastaaPoista

Olen tosi iloinen pienestäkin kommentista. ISO KIITOS!!