tiistai 27. maaliskuuta 2018

Puhutaan mekin hyvää selän takana
Bongasin tänään ihanan blogiystäväni Tuulan blogista hauskan haasteen. Tuula oli kerännyt omaan postaukseensa itselleen mieluisia blogeja aihepiireittäin. Miten hauska idea! Yleensä selän takana puhutaan enemmänkin niitä tylsiä juttuja, joista tulee oikeastaan kaikille vain huono mieli. Niin kohteina oleville kuin puhujillekin. Tällainen toisenlainen puhe tekee kyllä aivan päinvastaisen vaikutuksen.

Olen kovin otettu, että olin mukana Tuulan listalla ja ajattelinkin laittaa hyvän kiertämään. Säännöllisesti seuraan vain muutamaa blogia ja itselleni luontevinta taitaa olla jaottelu suomalaisiin ja ulkosuomalaisiin sellaisiin. Siispä: 

Kivoja blogeja Suomesta: 

Tuulas life 
Tuula on kohtelias, huomaavainen, kultturelli ja äärimmäisen sydämellinen lady, jonka raikas blogi on minulle ehkä se kaikkein suomalaisin. Ihanat kuvat saaristosta saavat aikaan sellaisen mukavan haikean Suomi-ikävän ja postaukset kotimaisista kulttuririennoista pitävät minuakin, ulkosuomalaista, ajan tasalla. Etenkin Turun ja Helsingin menoista on ollut kiva lukea. Kiitos myös kaikenlaisesta kannustuksestasi Tuula!!

Kotonasi
Annukka kirjoittelee ihanalla omintakeisella tyylillään monista minuakin mietityttäneistä jutuista. Vaikka virkistäviä eroja omaan maailmaani verrattuna Annukan postauksista löydän, jonkin itselleni tutun punaisen langan sieltä tavoitan. Sitä on hieman vaikeata selittää, mutta ainakin pohdiskelemme juttuja molemmat aika perin pohjin pyöritellen ja Annukka osaa pukea ne pohdinnat sanoiksi. Minä vain lukiessani nyökyttelen. Ja yleensä myös samalla hymyilen. Ja ne kirpputorilla myytäväksi tarkoitettujen vaatteiden ja niiden hintalappujen kiinnitykseen olevien nuppineulojen värin mätsääminen. Tärkeä juttu!!

Kukkapilli
Satu kirjoittaa blogia, jonka Bolivia-jaksoa olen seuraillut henkeäni pidätellen. Upean erilaisia maisemia ja elämänmenoa on ollut mahdottoman kiinnostavaa lueskella turvallisesti kotisohvalla. Tykkään itsekin reissaamisesta, mutta noin eksoottisissa ympyröissä en ole koskaan pidempiä aikoja asustellut. Tykkään Sadun huumorista ja optimistisesta otteesta elämään. Satu tuntee myös intialaista meininkiä, joten perspektiivi moniin juttuihin on varmasti erilainen kuin meillä monella muulla.
Hyvän mielen blogi siis!


Kivoja ulkosuomalaisten blogeja:

Edustusrouvan päiväkirja
Erilaista perspektiiviä löytyy myös Khartumissa asustelevan Katan blogista. Tämä blogi on ollut listallani ihan alusta alkaen ja jokaisen postauksen luen varmasti. Kata kuvaa omaa ja perheensä elämää noissa hyvinkin poikkeuksellisissa oloissa. Tykkään kovasti Katan rehellisestä, todentuntuisesta ja pohdiskelevasta kirjoitustyylistä ja vaikka ikäeroa meillä on paljonkin, minua se ei yhtään haittaa. Oikeastaan päinvastoin. On hyvä huomata, miten fiksuja ja viisaita nuoremmatkin naiset voivat olla.

Vuonon kimallus
Norjan vuonosta kirjoittelevan Mariannen blogilla on aina ihan erityinen paikka sydämessäni. Hänen blogiinsa uskalsin jättää ensimmäisen oman kommenttini ja muistan myös, kuinka Marianne jätti omaan julkiseen blogiini ihka ensimmäisen kommentin. Vaikka sukulaiset ja ystävät olivat kivasti kommentoineet s-postissa ja puhelimessa, oikea toisen bloggarin kommentti tuntui aivan jäätävän mahtavalta. Vieläkin sitä kiitollisena muistelen. Siitä sain myös uskallusta jatkaa kirjoittelemistani. Oli ihan erilaista kirjoittaa, kun joku juttuja luki muutenkin kuin kohteliaisuuttaan. Sydämellinen kiitos Marianna!

Mariannan blogissa valokuvat ovat aivan uskomattoman upeita. En löydä sanoja, jotka tekisivät oikeutta hänen kuvilleen. Niitä kannattaa todellakin käydä ihailemassa. Ja kaiken lisäksi Marianna osaa myös kirjoittaa. Odottelenkin jännityksellä tekeillä olevaa, eri vuodenaikoihin keskittyvää valokuva-kirjaa! Mariannan blogi on kulkenut mukanani ihan blogi-aikani alusta asti. Ja kulkee takuulla jatkossakin.

Appelsiinipuun alla
Jaelin blogi on minulle uudempi tuttavuus. Jael kirjoittelee kiinnostavaa blogiaan Israelista. Hän vaikuttaa lämpimältä ja valoisalta naiselta, jolla on sydän paikallaan. On myös ihan uskomattoman kiinnostavaa päästä hänen kanssaan katselemaan vaikkapa Tel Avivin katujen vilinää tai tutustua Kohtaamisia-sarjan mielenkiintoisiin ihmisiin. Jael kirjoittaa myös Appelsiineja ja hunajaa -nimistä blogia klik, jossa on ihanan eksoottisia ruokaohjeita. Joitakin olen jo kokeillutkin. Nam.

Nauran auringolle
Matkatar kirjoittelee blogiaan sekä Barcelonan auringosta, että Suomen Keltaiselta tuvalta. Hänen valokuvansa ovat hyvin kauniita ja taitavasti otettuja. Olen kuvista vähän kade, mutta toki vain hymyssä suin ;-). Jännityksellä odottelen, mitä Espanjassa on tapahtumassa, sillä Barcelonan asunto on ollut myynnissä ja uusi koti jossakin lähempänä maaseutua taitaa jo olla kiikarissa. Jos et vielä ole Matkattaren blogissa vieraillut, suosittelen!

Ulkosuomalaisen äidin merkintöjä
Tässä blogissa Petra kertoilee elämästään Turkin Izmirissä. Tosi kiinnostavia juttuja, joista saa vähän käsitystä tavallisesta perhe-elämästä tuolla monelle vain lomamatkoilta tutussa maassa. Naisen asema työelämässä, kouluikäisten maailma pikku koululaisen näkökulmasta, ihanat ruokaohjeet ja arjen sujuminen lapsiperheessä Turkissa ovat avartavia aiheita ja samalla tosi mielenkiintoista luettavaa. Toista kuin matkaoppaan tiedot pelkistä nähtävyyksistä!

Näiden muutaman lisäksi on paljon blogeja, joita seurailen satunnaisesti ajan sallimissa rajoissa. Niin ja uudet tuttavuudet ovat aina tervetulleita!! Näistä tämän haasteen postauksista on hyvä mahdollisuus löytää uutta kivaa luettavaa.

Maanantaina iltapäivällä kun olin palailemassa kotiin, oli niin keväistä, että oli pakko hypellä iloisen tyttömäisesti muutama askel. Aurinko paistoi, linnut visertelivät ja takki tuntui kuumalta. Ihanaa!Keväisiä päiviä Kaikille!

Tot ziens,
Leena15 kommenttia:

 1. Kiitos Leena sanoistasi, Ensin ihmettelin kun näin liudan blogeja joissa kaikissa oli sama otsikko;D Vasta vähän aikaa olen minäkin seurannut blogiasi , mutta postauksesi ovat aina niin mukavia, ja kommenttisi blogeissani aina ilahduttavat:)
  Olen tehnyt aiemmin parikin kertaa samantapaisia haasteita, tosin niistä on jo aikaa.
  Mukavaa pääsiäisviikkoa sinulle Leena:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin kiva haaste! Ainakin minusta oli mukavaa poimia kivoina pitämiäni blogeja muidenkin löydettäviksi. Varsinkin täällä ulkomailla omaan lukijakuntaan saattaa kuulua niitä, jotka eivät esimerkiksi noihin mainitsemiini Suomen blogeihin ole vielä tutustuneet.
   Sinullekin mukavaa pääsiäisen aikaa :)

   Poista
 2. Tämä on hieno postaussarja tai haaste - paitsi että tässä annetaan hyvän voittaa, tämän avulla löytää myös uusia blogeja kenties omallekin lukulistalle. Tuulan blogin kautta tänne eksyin ja sinunkin listallasi näyttää olevan Tuula´s lifen lisäksi monta minunkin suosikkiani: Vuonon kimallus, Appelsiinipuun alla, Nauran auringolle ja Kotonasi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady <3. Justiin eilen illalla muistelin meidän (nimien perusteella kaoottisia :D) yhteisiä alkuaikoja ja sun villasukkaprofiilia.

   (Pahoittelut Leena, kun tulin tähän väliin viemään palstatilaa, mutta oli niin kiva tilaisuus)

   Poista
  2. Hei Lady! Meillä taitaa tosiaankin olla yhteisiä blogituttuja. Kiva, että pistäydyit jättämässä kommentin. Tulen varmasti vastavierailulle!!

   Annukka, palstatilaa on yllinkyllin ja olen iloinen kaikesta siitä kommentoinnista, jota tänne kivat blogikamut kirjoittelee. Ja ihan parastahan olisi, jos keskustelua syntyisi enemmänkin. Sitä odotellessa... Sinulle ihanaiselle kommentoin vielä myöhempään kommenttiisi tuolla alla.

   Poista
 3. En nyt tiedä, mitä sanoisin, kun olen niin otettu sanoistasi. <3 Kiitos!!! :-)

  P.S. Intialaista meininkiä on luvassa lisää ensi viikolla, kun lähdemme käymään Intiassa, ja Bolivia-jaksokin saa jatkoa, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Satu! Olipa kiva lukea, että olet lähdössä Intiaan. En ole siellä koskaan käynyt, vaikka tuo siippa sitä joskus on ehdotellutkin. Minulla on selvästi ollut ennakkoluuloja ja olen mieluummin katsellut tuota kiehtovaa maata telkkarista tai kuvista. Jotenkin jännitän niitä äärimmäisiä vastakohtia, joita siellä vääjäämättä kohtaa. Tai ainakin luulen..
   Hauskaa, että Bolivia-jatkosarjaakin on luvassa lisää.

   Poista
  2. Olet aivan oikeassa, että Intiassa kohtaa äärimmäisiä vastakohtia, ja se voi olla joskus aika vaikeaa. Oma selviytymiskeinoni on ollut oppia katsomaan ohi. Kun kaikkea ei vain pysty sulattamaan, eikä asioille voi tehdä mitään, on ollut pakko opetella oman henkisen tasapainonsa takia olemaan näkemättä tiettyjä asioita. Tai jos jotain näkeekin, ei anna näkemänsä päästä ajatuksiin asti.

   Toisaalta telkkari antaa hyvin vääristyneen kuvan Intiasta. Telkkari näyttää useimmiten meille sen klisee-Intian, jonka monet haluavat nähdä, ja jättää kaiken tavallisen elämän ja ns. normaalin näyttämättä.

   Poista
  3. Niin. Ja kaikenlaista surullista ja vaikeasti käsiteltävää näkee toki muuallakin. Ihan täällä kotinurkillakin, jos vain tarkasti uskaltaa katsoa.

   Uskon, että tuo vääristynyt ja tarkoitushakuinen tiettyjen asioiden korostaminen viestintävälineissä on se suurin syy noihin minunkin mielikuviini. Jos Amsterdamistakin näytetään vain punaisten lyhtyjen aluetta ja joidenkin turistiparkojen pössyttelyä, saa kaupungista ihan vääränlaisen kuvan. Toki nuo täkäläiset ongelmat taitavat olla aika pieniä, mutta ymmärrän kyllä pointtisi.

   Ehkäpä minäkin vielä kypsyn ajatukseen. Ja sitä paitsi olen kyllä nähnyt satumaisen kauniita maisemia jossakin Intiasta kertovassa luonto-ohjelmassa.

   Poista
 4. Olipas tämä ihana yllätys! Paljon kiitoksia kauniista sanoistasi Leena. Olen oikein otettu. Kiitoksia tästä blogistasi joka viihdyttää ja antaa minulle ajattelemisen aihetta, ja kiitos myös kannustavista ja fiksuista kommenteistasi minun blogiini.

  Täytyypä yrittää laittaa tämä hyvä kiertämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita ihmeessä tämä hyvä kiertämään! Minä ainakin ilahduin, kun löysin oman blogini Tuulan mainitsemana. Tulin myös ajatelleeksi, että ihan liian vähän taidan itse sanoa hyviä asioita suoraan, vaikka usein sellaisia ajattelenkin omassa mielessäni. Mutta hyvä, että edes selän takana.

   Poista
 5. Voi että. Kiitos ihan tosi paljon tästä hyvästä mielestä Leena <3. Ja sanon nyt heti tähän samaan hengenvetoon, että olen iloinen, että olen löytänyt tieni tänne Kanavalle. Alunperin jonkun jättämäsi kivan kommentin polkuja seuraten. Ei oikeastaan mitään väliä, mistä aiheesta kirjoitat, kun kaikessa on kuitenkin ihan oma alankomainen tai Leenanlainen näkökulma. Antaa aina aihetta pohtia ja pyöritellä asioita perinpohjin päässänsä. Ja sekös jos mikä on minulle mieluisaa (joskin välillä haluaisin pään, jossa sinkoilee vähän vähemmän ajatuksia, koska aina en saa niistä kiinni edes itse).

  Ihanaa pääsiäisen aikaa, terkut täältä hienoisen lumisateen keskeltä ja kiitos vielä kunniasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annukka, Olen iloinen kun olen löytänyt sinun asioiden pyörittely ja -pohtimis-blogisi. Kun mikään ei lopultakaan tosiaankaan ole niin mustavalkoista ja asioilla on monta puolta, joita on kiva käännellä. Kiitos Sinulle kivoista lukuhetkistä ja reippaita päiviä hienoisen lumisateen keskelle. Vieläköhän olet päässyt hiihtelemään?

   Poista
 6. Ihanainen Leena! Täällä hymyilen kauniille sanoillesi. Tästä tuli niin hyvä mieli. Kiitos paljon <3
  Minäkin tuossa pyörähdin muutaman tanssiaskeleen lattialla, kun tuli mukava lattari radiosta ja juuri olin lukenut tämän postauksesi.
  Ja listallasi on blogeja, joihin mielenkiinnolla tutustun.
  Ihanaa pääsiäisen aikaa Amsterdamiin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulle kiitos! Olipa mukavaa, että intouduit pyörähtelemään!! Muistan kun taannoin postailit lavis-jutuista. Vieläköhän sellaisia Suomessa järjestetään? Olen niin haaveillut, että kun muutamme takaisin Suomeen, ilmoittaudun heti sellaiseen mukaan.

   Ihanaa pääsiäisen aikaa myös sinne lempikaupunkiini. Sydän, sydän (läppärissäni ei ole sopivia merkkejä, kun olen lisännyt siihen suomen ääkkösiä merkkien tilalle).

   Poista

Olen aina tosi iloinen pienestäkin kommentista. ISO KIITOS!!