lauantai 16. marraskuuta 2019

Kattia kanssa

Ja sitten vihdoin saavat vuoronsa ne ihanat, itsetietoiset, arvonsa tuntevat kreikkalaiset katit. Suurin osa Thessalonikissa näkemistämme kissoista ei tällaisista tyhmänpulskeista turisteista näyttänyt paljoakaan häiriintyvän. 
Vain jos joku kadun asukas oli juuri tuonut kissanruokaa tarjolle, ne näyttivät valpastuvan ja pitävän silmällä ympäristöään. Taisivat vähän katsastaa, ettei kukaan ulkopuolinen pyri samoille apajille ja heidän kotireviirilleen. 

Varsinkin Ano Polissa, eli yläkaupungissa, kissoja riitti. Siellä ne ovatkin varmasti toivottuja ja huollettuja asukkaita, sillä voin kuvitella, että tiiviisti asutulla alueella rottia on riittämiin. Huolella hoidettujen asumusten väleissä oli myös huonokuntoisia hylättyjä rakennuksia ja niissä vilistää takuulla niin kissoja kuin rottiakin. Toisaalta näytti kyllä siltä, että varsinainen jätehuolto kaikkialla oli aika hyvin järjestetty. Tuolla yläkaupungissa on kapeiden kujien vuoksi aika vähän varsinaista autoliikennettä, joten mirrit saavat siellä käyskennellä aika rauhassa. Luulenkin, että suurimmat kissojen huolet liittyvät oman reviirin puolustamiseen ja keskinäisiin välien selvittelyihin. Silmävammoja näytti aika monella kissalla olevan. Yhden Pekka Töpöhännänkin bongasimme joukossa.


Oma suosikkini taisi olla tämä neuvokkaan näköinen mopedikuski :)
Kivaa viikonlopun jatkoa ja kissanpäiviä teille kaikille ihanille!

Halit,
Leena

6 kommenttia:

 1. Ihanat kisut🐱🐈ja kuvat niistä. Tuli ihan ikävä "omia" puistokissojani:Nipsua,Urpoa,Nekoa,Socksia,Gingiä,Groota,ja paria muuta joita naapurini toivottavasti muistsa syöttää poissaollessani(jätin hänelle ison pussin kissanruokaa..). Kaunista viikonloppua Leena🌷🌷

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun puistokissoillasi on hauskatat nimet! Itse antaisin tuolle mopedi-kissalle nimen Martti ;)
   Kiva, että olet huolehtinut myös puistokissojen ruokinnan poissaolosi aikana. Se on vastuullista ja aitoa huolehtimista. Arvostan!

   Sumuista maanantaita tänne Helsinkiin. Olen vähän katsellut ulkona sillä silmällä, että jos käveletkin kadulla vastaan :))

   Poista
 2. Ovatpa ne hyvinvoivan näköisiä, pulskiakin. Monesti näkee niin laihoja ja sairaitakin katukissoja. Olin vähän aikaa sitten Istanbulissa ja sielläkin oli paljon kisuja, joita pysähdyin ihastelemaan. Harmi vaan, että monella niistä näytti olevan kissaflunssa tms ja tulehtuneet silmät ja kuono, vaikka muuten olivat saaneet kyllä tarpeeksi ruokaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pulskia olivat ja turkit kauniin kiiltäviä monilla. Silmavammatkin näyttivät olevan enemmän sellaisia rähinöintiruhjeita. Asukkaat taitavat siellä ruokkia kisut säännöllisesti ja ehkä niitä rottiakin riittää. Ja sitä paitsi olen kyllä onnistunut täällä Helsingin keskustassakin ihan kotinurkilla näkemään muutaman rotan. Hui! Kissoja tarvittaisiin, vaikka liikenne taitaa olla liian suuri uhka katukissoille ainakin täällä keskustassa.
   Kivaa alkanutta viikkoa sinulle Sari!

   Poista
 3. Kissat ova suloisia aina. Vapaina elävillä kaupunkikissoilla onkin oikein kissanpäivät, kun ruokaa annetaan ja elävää ravintoa on tarjolla myös. Harmi vain, että reviireistä on taisteltava ja haavat itse hoidettava. On näillä kateilla paremmat oltavat kuin kotikissoilla, jotka eivät koskaan pääse ulos. On siellä vaan niin erilaista tuo elämänmeno kuin täällä meidän siistissä sääntö-Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noilla kaduilla ja kujilla kissat voivatkin viipottaa aika vapaasti, kun liikenne on vähäistä. Ja kuten sanoit, valmasti virikkeitä on enemmän kuin kotikissoilla :)

   Poista

Olen aina tosi iloinen pienestäkin kommentista. ISO KIITOS!!