tiistai 9. tammikuuta 2018

Hotellissa yötä
Joululoman jälkipuoliskon elelimme herroiksi Helsingissä. Oikein hotellissa! Suomessa käydessämme useinmiten kyläilemme vanhempiemme tai lasten nurkissa. Se onkin varmaan kaikille ihan ok päivän tai korkeintaan kaksi, mutta nyt loma oli niin pitkä, että emme halunneet kenenkään kotirauhaa niin paljon sekoittaa.


Kaunisko? Siitä keskustelimme parikin kertaa ja äänet jakautuivat tasan puolesta ja vastaan. Jos näin diplomaattisesti sanon, niin minun mielestäni sisustus oli ihan ok.
Tämä ei ole vähääkään yhteistyöpostaus, vaan itse asiassa lupailin Kukkapillin Satulle, että kirjoittelen muutaman sanan Clarion-hotellista, jossa joulun jälkeisen viikon asustelimme. Tuo melko uusi hotelli sijaitsee Jätkäsaaressa Helsingin Länsi-satamassa. Hotellin kahdessa tornissa on yhteensä 425 hotellihuonetta 16 kerroksessa. Valitsimme tämän hotellin meille sopivan sijainnin ja varsinkin luvassa olevien hulppeiden näköalojen vuoksi. Saimme myös hinnaltaan aika kivan tarjouksen viikon majoitukseen ja huoneemme oli lisäksi mainio kulmahuone yhdeksännestä kerroksesta. 

Kiva maisema illalla...
Ikkunoista oli upea näköala peräti kahteen suuntaan kaupungin kattojen yli. Vaihtoehtona olisi ollut huone upealla näköalalla suoraan merelle, mutta koska illat pimenivät joulukuussa niin nopeasti, valitsimme kaupunkinäkymät.


...ja sama maisema aamulla auringonnousun jälkeen.

Zoomailemalla näkyi hienosti Hotelli Torniin ja oikealla oleva vaalea torni tai tolppa on se Stockan katolla nököttävä valopylväs. 

Toisesta ikkunasta näkyi myös vielä keskeneräiset puurakentamisen ihmeet. Taisi olla noissa taloissa homeen kanssa jotakin häikkää jo rakennusvaiheessa. Taustalla Ruoholahden piippuja.
Oli aika siistiä katsella sängyllä lojuen kaupungin kirkontorneja, hiljalleen hämärtyvää Hietalahdenrantaa ja Bulevardille syttyviä valoja noista katosta lattiaan ulottuvista korkeista ikkunoista.Vielä korkeammalta hotellivieraat pääsivät ihailemaan maisemia lämmitetyltä kattouima-altaalta. Ihan huikea paikka muuten!  Sen yhteyteen kuuluivat myös saunat ja moderni kuntosali näköalaikkunoineen. Kävimme siellä valokuvaamassa myös yhden upean auringonnousun. 


Näkymää uima-allaskerroksesta Jätkäsaaren, suuntaan. Tässä osassa oli ikkunaseinää, josta aiheutuivat kuvassa näkyvät hassut heijastukset.
Kuudennessatoista kerroksessa sijaitsevasta drinkkibaarista eli Sky Roomista on myös muilla kuin hotellin omilla vierailla mahdollisuus katsella kaupungin tuikkivia valoja. Otin sieltäkin pari valokuvaa, mutta niissä näkyy tunnistettavia ihmisiä, joten jääkööt pois postauksestani.

Kitchen and Table-ravintola hotellin alakerrassa on kuulemma ruotsalaisen huippukokki Marcus Samuelssonin käsialaa. Fun dining-filosofiaa noudattaen pöydät ovat yhteisöllisiä, keittiö on avo-sellainen ja menu yhdistelee Manhattanin makuja suomalaisiin raaka-aineisiin ja perinteisiin. 

Tapaninpäivänä söimme kahdeksan hengen seurueella joulu-menun, joka oli ihan mainio sellaiseksi. Pari muutakin kertaa kokeilimme lyhyehköltä listalta ihan kekseliäitä annoksia. 

Aamupala oli erittäin runsas ja laadukaskin. Varmasti lomakauden vuoksi aamulla ravintolassa oli aina aika vilske ja välillä tarvittiin nopeutta ja tarkkaa silmää vapaiden paikkojen löytämiseksi. Jos sattui pääsemään ikkunapöytään, oli aamukahvia hörppiessä mahdollisuus tarkkailla rannassa olevaa telakkaa. Viimeisenä hotelliaamuna oli pakko kipaista ihan ulos asti ikuistamaan upeat nostokurjet auringon noustessa.

Kokonaisuutena hotellikokemus oli oikein kiva.  Aikuisille, jotka tykkäävät hulppeista näköaloista ja merenrantasijainnista, voisin Clarionia suositella. Varsinainen perhehotelli se ei kuitenkaan taida olla.

Lomaileminen Suomessa on kallista ja kaikkineen rahaa kului varmasti hyvän Kanaria-loman verran. Ehkä enemmänkin. Nyt oli kuitenkin tärkeätä viettää aikaa juuri Suomessa. 

Voikaahan paksusti te kaikki tänä tammikuun tiistaina!
Tot ziens,
Leena6 kommenttia:

 1. Me ollaan oltu jo pari kertaa Clarionissa ja ihan tyytyväisiä. Vähän ihmeteltiin arkkitehtia, joka oli suunnitellut ovet niin, että huoneen oven kahva iskee kylppärin oveen, jos se on jäänyt auki. Meidän edelliset asukkaat olivat näin saaneet aikaan reiän kylppärin puuoveen. En ole arkkitehti, mutta maalaisjärkeni sanoo, että kylppäriin kannattaisi laittaa liukuovi. Aamiainen oli o.k., tosin meilläkin vaikea löytää vapaata pöytää.

  VastaaPoista
 2. Me ei kahva-ongelmaa huomattu. Olen aika nipo huomaamaan tuollaisia, mutta nyt ei kyllä kumpikaan meistä asiaa hokannut. Mietin, että jospa me aina neuroottisesti suljimme vessan oven ulos lähtiessämme. Ja ehkä meitä edeltävätkin asukkaat olivat olleet varovaisia, koska ainakin kunnon kuhmun kylppärin ovessa olisin huomannut.
  Kun näin jälkikäteen oikein mietin, niin vähän ahdashan tuo käytävä oli. Olet varmaankin oikeassa suunnittelu-mokan suhteen.
  Aamiaistohina ei siis ollut pelkästään välipäivien syytä. Hyvä tietää. Hotelli taitaa olla aika suosittu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä te olisitte huomanneet, jos ei huoneen ovi olisi meinannut aueta millään. Ilmeisesti siivooja oli sen kylppärin oven jättänyt auki eikä se reikä meidän työntämisestä tullut, kyllä sitä oli ennenkin työnnetty.

   Poista
 3. Voihan se olla, että huoneet ovat pohjaltaan vähän erilaisia. Meillä oli tosiaan sellainen kulmahuone.

  VastaaPoista
 4. Olipa kiva, että kerkesit kirjoittamaan tästä! Kuulostaa siltä, että Clarion ois ihan mun/meidän juttu, kun tykätään näköaloista. :-) Mutta ruuhkaa aamiaispöydässä inhoan. Siinä alkaa päivä ihan väärin, jos joutuu haeskelemaan pöytää, ja väkeä rynnii vasemmalta ja oikealta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköala on meillekin SE JUTTU.
   Aamiaispöydässä olisi varmaan paremmin välttänyt hösäkän, jos olisi kahvitellut reilusti aikaisemmin. Mutta kun on lomalla. Eikä mikään varsinainen aamusirkku ;-)

   Mietin vielä tuota kahva-asiaa, josta Allun kanssa puhuttiin. Luulen kyllä, että meidän huoneen ovi avautui ihan tavallisesti käytävälle päin, eikä huoneeseen sisään. Siksi kolahdustakaan ei siis tapahtunut. Kai.

   Poista

Olen aina tosi iloinen pienestäkin kommentista. ISO KIITOS!!