maanantai 5. lokakuuta 2015

Couscous-salaatti



Iloiset terveiset taas!

Täällä Amsterdamissa on ollut vielä ihanan lämpimiä säitä, vaikka syksy selvästi jo tekee tuloaan. Varsinkin aamut ovat mukavan rapsakoita. Olipa tuossa jokin viikko lähes pelkkää sadettakin. Luulen, että lämpötilat ovat ainakin syyskuun ajan olleet lähellä Etelä-Suomen vastaavia.

Koska aurinkoa ja lempeitäkin iltoja on riittänyt, emme ole grillikautta täysin lopetelleet. Tosin varsinainen ruokailu on hoideltu sisällä, mutta ruokiin olemme vielä saaneet ripauksen kesän tuntua. 

Uutena juttuna olemme opetelleet käyttämään savustuspussia grillissä. Hieno juttu, koska täältä ei oikein löydy tuoretta lämminsavulohta. Laitan pussista ehkä myöhemmin vielä juttua, mutta nyt on vuorossa ihanan kesäinen couscous-salaatti, joka sopii etenkin savustetun lohen tai lammsmakkaroiden kanssa. 

Toki sitä voi tarjota muinakin vuodenaikoina esimerkiksi kalan tai mausteisten lihapullien ja vaikkapa jogurttikastikkeen kanssa. Varmasti keksitte herkullisia versioita. Jos olemme syömässä kahdestaan, ohjeesta riittää puolikas paremmin kuin hyvin.

Kas tässä salaatin resepti:

5dl vettä
1/2 dl oliiviöljyä
3 kasvisliemikuutiota
400g couscous-ryynejä
2-3 valkosipulin kynttä
1/2 dl sitruunan mehua
75 g öljyyn säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja
1 parsakaali
2-3 kevätsipulin vartta tai nippu ruohosipulia
rasia kirsikkatomaatteja
yrttisuolaa
mustapippuria myllystä

Mittaa kattilaan vesi ja öljy, murenna sekaan liemikuutiot. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja nosta kattila levyltä. Sekoita liemeen couscous, peitä kannella ja anna ryynien turvota, kunnes kaikki liemi on imeytynyt niihin. Lisää ryynien joukkoon valkosipulin kynnet aivan hienoksi silputtuna, sitruunan mehu ja aurinkokuivatut tomaatit suikaloituina.

Revi parsakaali aivan pieniksi kukinnoiksi ja höyrytä mikroaaltouunissa tilkassa vettä. Aloita parista minuutista ja lisää aikaa vähitellen. Tärkeätä on, etteivät kukinnot lötkisty ja väri pysyy kauniin kirkkaan vihreänä. 

Lisää salaattiin parsakaali, lohkotut kirsikkatomaatit ja suikaloidut kevätsipulinvarret tai ruohosipulisilppu. Mausta salaatti yrttisuolalla ja mustapippurilla. Sitruuna saa maistua kunnolla!
Ohje on tarttunut käyttööni muistaakseni Hehkuvilla hiilillä-nimisestä kirjasta. Luultavasti olen vähän muunnellut alkuperäistä.

Voit tarjota salaatin esim. grilliruokien lisukkeena joko lämpimänä tai sitten vähän haaleana, joilloin se on mielestäni kaikkein herkullisimmillaan. Jos et tykkää parsakaalista, sen voi jättää poiskin, mutta muutaman kerran niin tehneenä olen ollut lopputulokseen hieman pettynyt. Ja sitäpaitsi me(hän) pidämme parsakaalista(kin)!





Kivoja päiviä teille!
Doei!

Leena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommenttiasi ei heti julkaista, älä hämmenny. Roskapostin välttämiseksi tarkistan ennen julkaisua vanhempiin postauksiin tulevat kommentit. Olen aina tosi iloinen pienestäkin oikeasta kommentista. ISO KIITOS!!