lauantai 24. lokakuuta 2015

Tunnelmia San Franciscosta


San Francisco on juuri niin mukava kaupunki kuin muistinkin. 


Ilmapiiri oli aurinkoinen ja rento ja sää todella kesäinen ja lämmin. Ehdimme käydä mm. Alcatrazin vankilasaarella, valokuvata Fishermans Wharfilla merileijonia, piipahtaa Sausalitossa syömässä ihanat crabcake-burgilaiset rantaravintolassa, kävellä Golden Gate-sillan päästä päähän, tehdä laivaristeilyn Bay-lahdella, ajella kaapeliratikalla Nob Hillin kukkuloilla, kävellä valtavien lasikolossien varjossa Financial District-alueella, tutustua Golden Gate-parkiin, syödä Chinatownissa.. ja mitä vielä.. Kaikkea mitä turistin kuuluukin.


Kuulostaa näin kirjattuna aika hengästyttävältä, mutta toisaalta aikaa jäi myös vaellella päämäärättömästi kaupungin kaduilla ja ihailla victoriaanisia taloja, salaa tarkkailla vähän sivummallakin kaupunkilaisten arkielämää ja aistia tunnelmia.


Alcatrazin vankilasaari. Täällä asusti mm. Al Capone aikoinaan.

Vankien varustevarastosta. Kuten näkyy, käyttö on viimeaikoina ollut onneksi vähäistä.


Pier 39 ja rauhoitetut merileijonat Fisherman´s Warfilla.

Aurinkoinen laituriravintola Sausaliton pikkukylässä. Oli muuten mainiot rapu-hampurilaiset lisukkeineen. Nam.Ja se kuuluisa Golden Gate-silta! Väri on inernational orange, ei siis punainen. Silta on puolisentoista kilometriä pitkä, ja pystyosat ovat 250 metriä korkeat. Kävellen mittasuhteet hahmottuivat paremmin kuin autolla huristellessa. 

Merellisiä tunnelmia lahdella risteillessä.
Financial District on San Franciscolle sama kuin Aleksanterinkatu Helsingille tai Wall Street New Yorkille tai City Lontoolle. Lounasaikaan kävelin rantaan salaattiboxi kainalossa tämän alueen kautta  ja vastaan tuli noin 800 valkokaulushenkilöä samanlaisen rasian kanssa.
Golden Gate-puistossa sijaitsee mm. de Young-museo, mutta myös paljon muuta. Ihana rauhallinen vihreä keidas!

Chinatownin eteläinen portti oli melkein hotellimme nurkalla.
Chinatown on luku sinänsä. Se on suurin kiinalaiskeskittymä Aasian ulkopuolella. Alue käsittää 24 korttelia. Kauppoja ja ravintoloita on todella paljon ja tuoksut ja hälina sen mukaiset. Tosin osassa kaupoista turismin vaikutus näkyi mm. hinnoissa. Paljon autenttisiakin putiikkeja silti löytyi vähän sivummalta.

Tässä vähän esimakua Kiinaan matkaajalle. Taitaa olla vielä pari yötä ennen matkaa.. Olet ajatuksissani.
Jos jotakin vähän surullista mainitsisin, niin asunnottomia ja muita laitapuolen kulkijoita oli nyt mielestäni enemmän kuin kahdeksan vuotta sitten. Tosin tällä kerralla aikaerosta johtuen olimme kovin varhaisessa rytmissä ja etsimme aamukahvipaikkaa jo aikaisina aamun tunteina eli juuri silloin, kun kadulla asuvat alkavat kokea seinustoilla nukkumisen vilkkaan yön jälkeen taas turvallisena. Onneksi edes ilmasto suosii ulkona nukkujia. Oaklandiin johtava Bay Bridge aamuautereessa

Pier 7 ja aamunäkymä Bay Bridgen suuntaan

Pier 7 ja vastakkainen suunta eli keskustaa kohti.

Ehkä joissakin asioissa saattoi myös aistia jonkinlaista hetkessä elämisen tuntua. Syynä voisi olla esimerkiksi alueella jatkuvasti olemassa oleva maanjäristysuhka. Mietinkin onko tuollaisella uhkakuvalla hyvä vai huono vaikutus jokapäiväisessä elämässä. Vaikea sanoa, ja vaatii kyllä pidempää pohdintaa.Kaikkiaan San Franciscosta jäi turistille iloinen ja aurinkoinen mieli. Paikka oli vähän Amsterdamin kaltainen rentoudessaan ja hässäkässään ja siksi tutun ja turvallisenkin oloinen. Low calories - usko tai älä -
jääkaappimagneetteja!!

Lämpimin ajatuksin,
Have a nice one!

Leena

2 kommenttia:

 1. Kiitos kuvamatkasta!
  Upeat kuvat hienosta kaupungista - varmasti elämyksiä täynnä!

  Nautihan kaikesta :)

  VastaaPoista
 2. Hei Marianna,

  Etpä arvaakaan, kuinka ilahduin kommentistasi. Kiitos.
  Kaupunki oli todella hieno ja vaikka itsekseni vasta opettelen kuvaamsita ja käytän enimmäkseen noita mummo-asetuksia, nautin suunnattomasti kameran kanssa kulkemisesta. Ja jatkossakin ihailen sinunlaisesi kokeneen kuvaajan tuotoksia.

  VastaaPoista

Olen aina tosi iloinen pienestäkin kommentista. ISO KIITOS!!