maanantai 30. marraskuuta 2015

Karpalopiirakka

Karpalopiirakka

- ja sellainen sää että apua!
Marraskuu ei tosiaankaan päästä meitä helpolla. Adventtisunnuntaina meitä riepoteltiin oikein kunnolla. Tuuli yltyi ajoittain maan pohjoisosissa 120 km/h ja noille alueille olikin annettu ns. oranssi myrskyvaroitus, eli ihan kunnon myräkkä.           
Kun sunnuntaina kävelin ulkona sateenvarjon kanssa päin vastatuulta, varjo meni niin suppuun, että olin nipussa siellä sisällä. Arvatkaa näkikö sieltä eteensä? Vielä maanantainakin tuuli ja sade piiskasivat Amstedamia armottomasti. Kuulin, että Pohjoismaihinkin on rantautumassa kovia tuulia. Toivottavasti puhuri on hieman ehtinyt laantua sinne ehtiessään.
Tällaiseen koiranilmaan sopii ihanan punainen ja lämmin karpalopiirakka. Ja uunista leijaileva hurmaava vanilijan tuoksu.

Tämä piirakka on helpoista helpoin ja nopea loihtia ilman sen kummempaa ennakkosuunnittelua. Suomessa tein sen pakastepuolukoista, mutta täällä se on muuntunut karpaloiseksi sattuneesta syystä. 
Voi ei tätä marraskuun valoa!!


Karpalo-murupiirakka


3dl vehnäjauhoja
150 g voita 
1 tl vanilijasokeria
350g karpaloita
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

Huuhtele karpalot.

Mittaa jauhot, vanilijasokeri ja viipaloitu voi kulhoon. Nypi ne sormenpäillä murumaiseksi seokseksi. Työskentele nopeasti ja niin vähän kuin mahdollista, jotta rasva ei ehdi sulaa sormien lämmössä. 

Kaada taikinamurut voitelemattomaan piirakkavuokaan. Paina muruja kämmenellä, jotta pohja pysyy joten kuten koossa.

Yhdistä sokeri ja perunajauhot. Ripottele seosta vuorotellen karpaloiden kanssa taikinapohjalle.

Paista uunissa 225 asteessa n. 25-30 min. uunista riipuen.

Herkullista! Hippunen vanilijasokeria sopii uskomattoman hyvin puolukan ja karpalon joukkoon. Tarjoa haaleana vähän sulaneen vanilijajäätelön tai vaahtoutuvan vanilijakastikkeen kanssa.
Itse tykkään ehdottomasti enemmän kylmän jäätelön ja lämpimän piirakan yhdistelmästä.

Kivaa viikon alkua ja pitäkäähän hatuista ja huiveista kiinni!

Doei!
Leena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen aina tosi iloinen pienestäkin kommentista. ISO KIITOS!!