maanantai 9. marraskuuta 2015

Sunnuntain isänpäivä, uusi latu ja tuttu puuro

Sunnuntain isänpäivä, uusi latu ja tuttu puuro

Sunnuntaina suomalaiset isät viettivät isänpäivää. Meillä täällä Amsterdamissa oli vähän toisenlainen tunnelma, koska lapset olivat kaukana. Yksi lapsi  jossakin Teheranin tienoilla, toinen Etelä-Kiinassa, kolmas sentään siellä Suomessa, kuten ne omat ihanat isätkin onneksi. Jollakin keinoilla olimme kaikkiin yhteydessä, vaikka mielikuvitusta se vähän vaati -ja useamman yrityksenkin. 

Lämpöiset ajatukset suhisivat silti ilmassa käsin kosketeltavasti.


Koska meilläkin oli täällä käytettävissä vain puoli päivää yhteistä juhlintaa (K. lähti illaksi Tukholmaan), lähdimme aamukahvien jälkeen sunnuntaikävelylle ja päätimme valita ihan uuden suunnan. Se taisikin olla lähistöllä ainoa suunta, jota vielä emme ole kolunneet. 

Ja kannatti! Uusi latu ja ihan uusia kulmia.Talot kelluivat vedessä, vaikka eivät olleetkaan asuntolaivoja vaan ihan oikeita taloja. Sää oli veden äärellä kauniin usvainen.
Haluaisikohan sitä asua noin? Ehkä ei -tai ihan hetken voisi sitäkin kokeilla, mutta luulen että vain hetken... Lopuksi laitan tähän meidän päivänsankarin lempparijälkkärin ohjeen. Suomessa tein sen puolukoista, joita reippaat appivanhemmat poimivat meille pakastimen täyteen. Täällä on pitänyt tyytyä karpaloihin, mutta maku on yllättävän samankaltainen.
 Karpalovispipuuro

5 dl karpaloita (n. 200g)
1 l vettä
2 dl mannasuurimoita 
1 1/2 dl sokeria (tai maun mukaan)
ripaus suolaa

Huuhtele karpalot ja keitä niitä sokerivedessä n. 5 min., kunnes poksahtelevat.

Minä nostelen reikäkauhalla marjat kiehuvasta vedestä syvään kippoon ja surrauttelen ne sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi ja lisään sitten kiehuvaan veteen takaisin. En millään raaski heittää loistavaa kuidunlähdettä pois, mutta karpalot ovat vähän turhan suuria marjoja jätettäväksi sellaisenaan puuron sekaan. Tärkeintä on olla varovainen kuuman liemen kanssa. Se roiskuu helposti!

Lisää mannasuurimot (mielellään täysjyvä) ja suola ja keittele hiljalleen n. 10 min. 

Anna vähän jäähtyä esimerkiksi kylmässä vesihauteessa ja vatkaa sitten viilennyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi.Näin kaunis ja puuro-teemaan värinsä puolesta sopiva hortensia löytyi kelluvien talojen puutarhapolulta.

Kaunista viikoa! Pitäkäähän jalat kuivina ja lämpiminä.
Doei!
Leena
2 kommenttia:

 1. Hello Amsterdam :)

  Kaunis tunnelma sumuisissa kuvissa ja mielenkiintoisia taloja. Kiva, että ehditte yhdessä edes lenkille ja saitte edes hetken rauhaisaa aikaa.

  Marjapuuroa paremapaa en tiedä minäkään - maailman paras puuro :)

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Helou helou!

  Ja terveiset Suomesta. Ehdimme piipahtaa Helsingissä ja Tampereella ja siksi vähän viivettä vastauksessani.

  Kiitos kuitenkin kommentistasi ja rauhallista viikkoa teille sinne Norjaan.

  VastaaPoista

Olen aina tosi iloinen pienestäkin kommentista. ISO KIITOS!!