maanantai 22. helmikuuta 2016

Hajanaista illallisen suunnittelua ja ihania juustosämpylöitä

Hajanaista illallisen suunnittelua ja ihania juustosämpylöitä


Maanantai on ollut sateinen ja harmaa päivä. Mieli kaipaa selvästi kirkkaita ja aurinkoisia värejä ja vitamiineja. Hedelmiä yritänkin popsia joka päivä, sillä flunssakausi jyllää ainakin täällä vielä pahimmillaan.




Meille on tulossa mieluisia vieraita Suomesta keskiviikko-iltana syömään ja suunnittelenkin tässä illallista. Alkukeiton kanssa nautittaviksi leivoin sämpylöitä, jotka on kätevää napata pakastimesta ja lämmittää sitten uunissa. Nämä sämpylät tuoksuvat herkullisilta ja ihan sulavat suussa. Uunituoreina oli pakko jo napata pari lämpimäistä. Mmm..





Juustosämpylät

2dl maitoa
2 munankeltuaista
1,5tl suolaa
1tl sokeria
30g hiivaa (tai 11g kuivahiivaa)
50g raastettua melko voimakkaan makuista juustoa
425g vehnäjauhoja
150g voita

voiteluun munaa
pinnalle unikon- tai seesaminsiemeniä

Nypi sormenpäillä kylmä voi ja vehnäjauhot keskenään murumaiseksi seokseksi ja lisää sitten joukkoon muut aineet kylminä (hiiva maidon joukossa tai kuivahiiva jauhojen joukossa).

Leivo heti pieniä sämpylöitä (n. 24 kpl).
Kohota liinan alla ainakin  30 min.
Voitele munalla ja ripottele pinnalle siemeiä

Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 10 min.

Nämä eivät todellakaan ole mitään arkiaamun sämpylöitä, mutta  ne maistuvat mainioilta esim. alkukeittojen kanssa vähän lämmitettyinä. 

Muut  ruoat ovat vasta muotoutumassa ajatuksissani...  Jaa, no jälkiruoka taitaa olla selvillä, mutta voi vielä vaihtua muutamaan kertaan. Ehkä kuitenkin jotakin suklaista.



Mukavaa alkuviikkoa <3

Doei, 
Leena


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen aina tosi iloinen pienestäkin kommentista. ISO KIITOS!!