torstai 11. helmikuuta 2016

Kevään merkkejä torstain aamulenkillä

Kevään merkkejä torstain aamulenkillä
Ihastuttava helmikuu! 
Sieltä se luonto taas  kaivautuu esiin ja ilahduttaa väripilkuillaan. Tässä nopea kuvakooste Amsterdamin aamusta 11.2.2016.Täällä kevät alkaa varhain Suomeen verrattuna, mutta sen eteneminen on sitten aika hidasta. 

Ensimmäisenä keväänä Amsterdamissa ihmettelimme kovasti hitautta ja olimme kovin kärsimättömiä. Välillä tuntui, että ensimmäisten merkkien jälkeen kevään eteneminen pysähtyi taas reiluksi kuukaudeksi ennen seuraavaa pyrähdystä. 


Suomessa olimme tottuneet siihen, että vaikka kevät alkaakin paljon myöhemmin, kaikki sitten tapahtuu ihanassa hurjassa humauksessa. Yhden lämpimän kevätsateen jälkeen saattoi kaikkialla ollakin yhtäkkiä vihreätä. 

Viileä yö oli säikäyttäny keltavuokot nuppuun.

Nyt osaamme  täällä jo suhtautua rauhallisemmin. Vaikka keltavuokot kukkivat ja narsissit heloittavat pensaiden väleissä, lämmintä takkia tarvitaan täst edeskin eikä grillikausikaan ole vielä näköpiirissä. Ilahduin kuitenkin väripilkuista niin paljon, että kotimatkalla ostin ruokakaupasta kotiinkin kaksi kimppua narsisseja. Niitä myydään tiukkana nippuna kuin parsatankoja ikään. Nipussa oli 15 nupussa olevaa narsissia ja yhteensä kaksi nippua maksoi vaivaiset kolme euroa. Toivottavasti kukat aukeavat viikonlopuksi!

Vähäsen ujoja narsisseja
Joku on työntänyt kukkasipuleita myös polun varressa olevan lahopuun halkeamaan

Onkohan tämä joku kevätesikkolaji?


Kauniita keväisiä aamuja myös Teille!

Doei!
Leena 

P.S. Lähipäivinä laitan vinkki-postauksen Amsterdamin matkaa suunnitteleville ;)   


2 kommenttia:

 1. Kaunista kevään alkua!
  Kevätkukat ovat yhtä ilahduttavia joka vuosi ja saavat kyllä aikaan jonkinlaisen energiapistoksen!
  Täällä on vähän sama juttu, eli kevät tulee aikaisin, mutta sitten se junnaa paikoillaan aika kauan ja seuraavaa vaihetta saa odotella pitkään.

  Hyvää viikonloppua :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos samoin sinulle! Hyvää viikonloppua ja ystävänpäivää <3

  VastaaPoista

Olen aina tosi iloinen pienestäkin kommentista. ISO KIITOS!!