maanantai 29. helmikuuta 2016

Muut muuttaa ja operaatio KAAPPI


Vondelparkin papukaijat ovat jo muuttaneeet pesäänsä.


Ihan ensimmäiseksi haluan kiittää kauniista sanoista ja kannustuksesta, joita sain blogistani sekä tekstiviestillä, että Skypessä. Kiitos taas! Palaute tuntuu mukavalta ja on tärkeätä nähdä, että joku jaksaa lueskella näitä. On myös kiva saada tietää, mitä Teille kuuluu! 

Taannoinen ystäviemme vierailu myös virkisti. Oli todella kiva höpötellä suomen kielellä niitä näitä ja vielä useana iltana! 
Ehdimme heidän kanssaan käydä  katsomassa Mata Hari-baletin Oopperassa ja lauantai-iltana nautiskelimme illallistaToscanini-ravintolassa. Minä söin muuten (tosin vähän vahingossa) todella herkullisen Tartuffon jälkiruoaksi. Nam! Voin suositella.

Mutta nyt ovat vieraat jo Suomen kamaralla ja minulla on meneillään operaatio KAAPPI. Alakerran naapurimme muuttivat usean Amsterdamissa vietetyn vuoden jälkeen takaisin Puerto Ricoon. He yrittivät muutossa päästä eroon mahdollisimman suuresta määrästä tavaraa  ja mekin osallistuimme "talkoisiin". Ostimme heiltä hyvän kokoisen vaatekaapin vieras/työhuoneeseemme, josta puuttuikin kunnollinen säilytystila.Koska täällä Amsterdamissa vanhojen talojen rappukäytävät ovat jyrkkiä ja ahtaita, tavaroiden siirtely rapun kautta on aika haasteellista. Jo isojen kauppakassien raahaaminen vaatii voimaa ja tasapainoa.  


 Melkein jokaisen talon päädyssä on vanhanaikainen vinssikoukku (kuten meilläkin), ja niitä myös käytetään yksittäisten isojen tavaroiden laskussa ja nostossa. Syksyllä seurasin kauhulla, miten vastapäisen talon kolmannesta kerroksesta nuoripari appiukon avustuksella laski paksun köyden varassa isoa sohvaa alas ikkunan kautta. Ja kuten arvata saattaa, alhaalla kadulla sohvan alla oli anoppi vastaanottamassa lähetystä. Huh! Onneksi kaikki lopulta sujui hyvin, vaikka välillä näytti siltä, että nuoren herran kämmenistä lähti nahka ja appiukkokin yritti välissä puhallella kämmeniinsä.


 Vanha kuva omasta muutostamme.

Isot muutot hoidellaan kuitenkin usein hissinostureilla ikkunan kautta. Naapurin nosrturilla saimme sitten ostokaapinkin ikkunasta sisään. Näytti aika hurjalta, mutta on älyttömän kätevää!Nyt minä olen järjestelemässä meidän kaappejamme uuteen uskoon. Ensin kuvittelin, että tilaa tulee valtaisasti lisää, mutta jotenkin vaan näyttää siltä, että hyllyt, korit ja tangot täyttyvät nopeammin kuin uskoisi. Seuraavaksi pitää varmasti miettiä, mistä kaikesta tarpeettomasta kannattaisi luopua kokonaan. Siinäpä se!

Mieleen palasi muistoja omasta muutosta. Huoh. Ihanaa, että vaan muut muuttaa!

Lopuksi kevätpäivitystä viikonlopun lenkin varrelta.


Narsissit ovat rohkaistuneet entisestään, vaikka yöt saattavat olla vielä aika viileitä.Haikaran pesässä ei ole vielä asukkaita.
Kauniin talon kaunis kattopuutarha.
Aurinkoista karkauspäivää täältä Alankomaista!
Doei, 
Leena


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen aina tosi iloinen pienestäkin kommentista. ISO KIITOS!!