sunnuntai 2. lokakuuta 2016


Syksyinen omenapiirakka


No nyt on kuulkaas sellainen omenapiirakka-ohje, että tällä onnistuu varmasti ja maistuu muuten mainiolta! Ihan lapsuuden piirakalta.



Omenapiirakka

4 munaa
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja (osan voi korvata vaikka mantelijauhoilla)
2 tl leivinjauhetta
ripaus kanelia ja/tai kardemummaa
1,5 dl maitoa
1 dl ruokaöljyä (ei oliivi-)
omenoita viipaleina
sokeria (käytän tässä usein fariinisokeria)
kanelia

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 
Pese ja viipaloi omenat. Suomalaiset tai luomuompot jätän itse kuorimatta. 
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (sokeria voi olla vähän vähemmänkin, ei haittaa).
Lisää kuivat aineet taikinaan varovasti sekoittaen.
Lisää vielä maito ja öljy ja sekoittele.
Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
Asettele omenaviipaleet kauniisti pinnalle, ripsauta päälle sokeria ja kanelia ja paista uunissa n. 20-30 min.
Olen huomannut, että paistoaika vaihtelee uunista riippuen ja täällä Amsterdamin uunissa, joka lämpenee maksimissaan n. 200 asteiseksi, paistan piirakkaa melkein puolisen tuntia. Ei ole kiva, jos piirakka on keskeltä raakaa.

Nautiskelkaa piirakka kanelilla maustetun kermavaahdon, vanilijajätskin tai vanilijakastikkeen kanssa. NIIIIN hyvää.

Alkuperäisen ohjeen olen joskus aikoja sitten napannut jostakin suomalaisesta blogista (ehkä Hellapoliisi?) ja matkan kuluessa varmaankin muunnellut sitä vähäsen. Kiitokset ja terveiset ohjeen laatijalle, kuka sitten onkin!

Samalla pohjalla voi leipoa myös marjapiirakkaa tai kesällä raparperipiirakkaa. Aina yhtä herkullista.



Eilen lauantaina oli täällä Amsterdamissa kaunis ja aurinkoinen päivä. Kävimme taas melomassa tutun kahdeksan kilometrin kierroksen Amsterdamse Bosin kanavia pitkin. 










Illalla pienen ukkoskuuron jälkeen ilma viileni ja tänään sunnuntaina on iltapäivästä alkaen sadellut ja ollut tosi harmaata. Lämpöinen ja kanelinen omenapiirakka sopi tunnelman kohottajaksi.

Onnellisia päiviä kaikille näin lokakuun alkuun!
Doei,
Leena

Aamuauringossa

2 kommenttia:

  1. Minäkin tein vieraille eilen omenapiirakkaa, ikivanha resepti, jossa on kookosta joukossa. Täälläkin paistoi aurinko vielä niin lämpimästi, että saatettiin olla jonkin aikaa vieraiden kanssa pihalla.

    VastaaPoista
  2. Omenapiirakka kuuluu kyllä syksyyn. Kiva että sielläkin olette saaneet nauttia auringosta. Täällä sunnuntai on ollutkin sitten pilvinen sadepäivä pientä aamulenkin mittaista sadetaukoa lukuunottamatta.

    VastaaPoista

Jos kommenttiasi ei heti julkaista, älä hämmenny. Roskapostin välttämiseksi tarkistan ennen julkaisua vanhempiin postauksiin tulevat kommentit. Olen aina tosi iloinen pienestäkin oikeasta kommentista. ISO KIITOS!!