keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Ensimmäinen vuosi tällä Kanavalla ja TaskuvarusteetTasan vuosi sitten, 28. syyskuuta ja poikani synttäripäivänä, olin vähän ikävissäni ja olisin halunnut antaa hänelle kunnon syntymäpäivä-halauksen. Sellaisen oikein tiukan rutistuksen. Kädet eivät kuitenkaan venyneet Suomeen asti. 

Päätinkin leipoa täällä Amsterdamissa helpon suklaakakun ja lähettää sitten reseptin uuden blogin myötä sankarille. En tiedä, leipoiko hän itse koskaan tuota kakkua, mutta minua ajatus vähän helpotti.

Ulkomailla asumisen suurimpia varjopuolia on varmasti pitkä välimatka läheisiin. Toki skypet, WhatsAppit ja muut härpäkkeet lievittävät vähän ikävää, mutta oikeata aitoa kohtaamista niiden välityksellä ei synny. Esimerkiksi kunnon halausta!

Tänäänkin on ikävä. Ja synttärit siellä Suomessa. Voi voi. Pieni paketti on lähetetty postissa, mutta ei se ole sama kuin oikea kohtaaminen.

Tämä samainen syntymäpäiväsankari oli pienenä (ja on yhä) mahdottoman suloinen, avulias ja huolehtivainen läheisiään kohtaan. Olen säilyttänyt suurena aarteena häneltä saamani Taskuvarusteet-rasian. 

Rasia on huolella ja tarmokkaan mietinnän tuloksena rakennettu varustus kaikenlaisista vastaantulevista pulmatilanteista selviytymiseen. Se sisältää tulitikkuja ja raapaisupintaa, kumilenkin, hakaneulan, kynänpätkän, terottimen, palan pyyhekumia, pienen linkkuveitsen ja palan magneettia. Ja kaikki tämä kauniisti aseteltuna peltiseen Läkerol-rasiaan. Kaikki tarpeellinen, mitä Äiti pienen pojan mielestä voisi tarvita yllättävissä tilanteissa.
Se on niin täynnä lämpöistä ja hellyyttävää huolenpitoa, että sulan joka kerta rasian nähdessäni. Ja oikeasti! Rasia on todella ollut näiden kahdenkymmenen vuoden aikana joskus myös apuna  -muutenkin kuin nostalgian herättäjänä. 

Lämpöinen ajatus 27-vuotiaalleni ja Onnellista Syntymäpäivää.

Teille muille blogini lukijoille suuri kiitos ihanista kannustavista kommenteista, sähköposteista  ja ennen kaikkea siitä, että olette siellä. 

Doei!
Leena


5 kommenttia:

 1. Tuo rasia sisältää selviytymisjuttujen lisäksi paljon tunnetta. Mietitty, ihana lahja!
  Onnea päivänsankarille!
  Postiini ei ole vieläkään tipahtanut osoitetietoja palkintoa varten. Kokeiletko vielä osoitetta:
  nurmitie@gmail.com / ehdin vielä tänään laittaa liput matkaan. Tai vaihtoehtoisesti voin myös viedä huomenna liput Messukeskuksen lippuluukulle, josta sen saa nimellä noutaa.
  Mukavaa päivää kanavalle!

  VastaaPoista
 2. Onneksi vihdoinkin tavoitin Sinut! Kiitos vielä sinnikkyydestäsi upea Tuula!!

  VastaaPoista
 3. Hei Leena! Kurkkaa vielä sähköpostiisi. Otan kuitenkin suunnitelman B käyttööni.
  Vien liput kassalle. Sähköpostissa lisää.
  Kivaa torstaita ystäväiseni!

  VastaaPoista
 4. Ihana rasia, tarkkaan mietitty ja rakkaudella rakennettu!

  Samaa mieltä kanssasi siitä, että esim. merkkipäivinä etäisyys korostuu ja ulkomailla asuminen on vähemmän kivaa.

  VastaaPoista
 5. Niimpä. Onneksi olemme menossa käväisemään Suomessa lähiaikoina, mutta eihän se ole ihan sama..
  Toinen ulkkari taitaa tavoittaa nämäkin tunteet. Kiitos Marianna.

  VastaaPoista

Olen aina tosi iloinen pienestäkin kommentista. ISO KIITOS!!