maanantai 5. joulukuuta 2016

Kuurainen sunnuntai-aamu KanavallaSunnuntai oli tavattoman kaunis päivä. Jo aamulla aikaisin lähdimme kanavien varsille kävelemään ja ihailemaan hennossa kuurassa olevaa kaupunkimaisemaa. Kamera tuli onneksi mukaan, joten napsin kuvia rauhallisesta aamutunnelmasta teidän muidenkin iloksi.
Aurinko alkoi nopeasti lämmittää ja sulattaa kuuraa pois sieltä, minne säteet ylsivät, mutta kapeat kadut pysyivät kuuraisina ja varjoisina pidempään. Tällaisina aamuina muistan, miksi tykkäänkään ihanasta, hassusta ja omaperäisestä kotikaupungistamme niin hirmuisen kovasti.

Tänään maanantaina Alankomaissa muuten vieteään Sinterklaasia, joka huipentuu pakjesavondiin illalla. Jo aamulla on takan edustalle aseteltuihin kenkiin saattanut lapsille ilmestyä jokin pieni paketti, mutta yleensä se isompi lahjahässäkkä on sitten vasta illalla. Perheet kokoontuvat yhteen ja illalla syödään myös vähän paremmin. Mitään suomalaisten jouluruokiin verrattavaa traditiota laatikkoineen tai kinkkuineen ei täällä ole. Ei Sinterklaasina eikä jouluna.

Joulu Alankomaissa onkin sitten paljon pienempi juhla. Esimerkiksi jouluaatto on täällä vielä ihan normaali työpäivä. Me olemme kyllä täysin suomalaisia joulu-asioissa, ja jouluksi onkin lähdettävä Suomeen etsimään sitä oikeata tunnelmaa.
Nyt aurinkoista maanantaita!
Tot ziens,
Leena


2 kommenttia:

  1. Ei ole Saksassakaan laatikoita tai kinkkuja, perinneruokana on usein kalkkuna tai hanhi, mutta monet syö ihan mitä vaan juhlallisempaa ruokaa ja monet lapsiperheet aattona nakkia ja perunasalaattia. Onko sen Sinterklaasin apuna oleva "Musta Pekka" edelleenkin musta, siitähän oli jotain hälinää rasismin takia, vähän niinkuin Fazerin lakusta, mielestäni ihan tarpeetonta. Kaunista näyttää olevan ja niin on meilläkin aivan mahtava ilma.

    VastaaPoista
  2. Kyllä.Tänäkin vuonna Sinterklaasin apuri zwarte Piet on aiheuttanut ihan mahdotonta kränää. Tänä Sinterklaasina näkemäni Piet-apulaiset ovat enimmäkseen vain noenneet kasvonsa (savupiipun nokea kuulemma) ja ihan umpimustat kasvot sekä leveästi punatut huulet ovat olleet pannassa.
    Satuinpa näkemään myös vihreät, liilat ja keltaiset kasvot! No juu. Sama juttu varmaan taas vuoden kuluttua.
    Ilmeisesti osa hollantilaisista kokee yhä syyllisyyttä menneiden aikojen siirtomaaherruudestaan, ja siksi swarte Pietkin on joillekin aika arka paikka.

    VastaaPoista

Olen aina tosi iloinen pienestäkin kommentista. ISO KIITOS!!