perjantai 30. joulukuuta 2016

Välipäivien sumussaJoulun vietimme Suomessa lähimpien leppoisassa seurassa. Sää ei ollut kummoinen, mutta mitäpä siitä. Tärkeintä oli, että melkein kaikki saimme olla yhdessä. Ja niitä jouluruokia ja pakettejakin nautimme ihan kylliksi.

Kun taas...... täällä kotona Amsterdamissa olemme sitten sumpuloineet sumussa. Aivan kirjaimellisesti. Päivät ovat olleet hyvin harmaita ja tihkusateisia ja näkyvyys välillä aika olematon. Sää taitaa kuvastaa tällä hetkellä omia tuntojani. Vähän sumussa tässä edetään ja ihmetellään. On hölmistynyt olo, kun se joulu taas oli ja meni, eikä ole aavistustakaan milloin taas seuraavan kerran tapaamme lapsia tai vanhempiamme. Kevään suunnitelmat ovat siltä osin kokonaan auki. Vaikka Amsterdam on ihana kaupunki ja kotimme on täällä, ulkosuomalaisena on joskus vähän kaksijakoinen olo. Nyt tuntuu siltä, että voisin olla enemmän tukena ja hyödyksi siellä Suomessa. 

Näissä sumu-tunnelmissa kuljemme kohti vuodenvaihdetta. Onneksi tiedän, että sumu haihtuu aikanaan ja paljon kaikenlaista kiinnostavaa on tiedossa heti alkuvuodesta.

Konserttitalon takana sijaitsevan Welling-cafen ylitsepursuavan joulukoristelun myötä toivotan Teille Kaikille Oikein Onnellista ja Valoisaa Uutta Vuotta 2017!Tot ziens!
Leena

4 kommenttia:

 1. Toivottavasti sumu hälvenee pian. Kuulostaa tutunomaisilta tunnelmilta. En tosin osaa kuvitella miltä tuntuu erota lapsista määräämättömäksi ajaksi, se on meillä vasta edessäpäin! Mutta minusta tuntuu usein lomilta ja erityisesti Suomesta palatessa parisen viikkoa siltä, etten oikein tiedä miten päin olisin ja kyseenalaistan tätä elämäntapaamme. Arki onneksi aina vie ennen pitkää mennessään.

  Me olemme vielä Suomessa, juuri nyt omalla porukalla omassa kodissamme; muutaman päivän päästä taas vanhempieni luona. Tuntuu oikein hyvältä olla juuri täällä juuri nyt mutta toisaalta koirat ovat mielessä ja Khartumin läheiset ihmiset ja sinänsä odotan kyllä myös kotiinpaluuta. Mutta yritän elää hetkessä ja nauttia.

  Oikein hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, että olette saaneet viettää pitkän tovin Suomessa. Uskon, että myös vanhemmillesi nämä perheenne lomat Suomessa ovat todella tärkeitä.
  Meillä eräs läheisistämme on heti joulun jälkeen joutunut Suomessa sairaalahoitoon ja vaikka kaikki on nyt aika hyvin, tällaisina hetkinä suurin riittämättömyyden tunne ja huono omatunto pitkien välimatkojen takia korostuu. Onneksi Amsterdam on kuitenkin vain kohtuullisen matkan päässä Suomesta.
  Nauti Sinä hetkistä siellä. Ehkäpä onnistutte jopa nappaamaan annoksen talven tapaista. Ainakin säätiedotus näytti vuodenvaihteen jälkeen Suomessa aika lupaavalta!!

  VastaaPoista
 3. Te sumussa, me myrskyssä!
  Uusi vuosi alkoi onneksi aurinkoisesti - toivottavasti siellä teilläkin :)

  Oikein hyvää alkanutta vuotta sinulle <3

  VastaaPoista
 4. Kiitos Marianna!
  Kyllä, tiistaina paistoi jo aurinko. Liekö myrskynne puhaltanut vihdoin sumupilvet täältäkin kauemmas.
  Hyvää uutta vuotta myös sinulle ja sellaisia lempeitä tuulia vain :)

  VastaaPoista

Olen aina tosi iloinen pienestäkin kommentista. ISO KIITOS!!