maanantai 8. elokuuta 2016

Vastarannan Aldeburgh, aurinkoinen rantakaupnki


Vastarannan Aldeburgh, aurinkoinen rantakaupnki


Fasbourn Hallista teimme yhden aurinkoisen päiväretken meren rannalle. Täältä Hollannista katsoen se on meidän vastarannallamme. Kiva ajatus.

Aldeburghin nimi tulee vanhasta saksista, Alde burh, joka merkitsi vanhaa linnoitusta. Alde-joen suulta onkin löytynyt viitteitä roomalaisesta satamasta. 

Aldeburgh on ollut pitkään tyypillinen suffolkilainen kalastajakylä. Kun hollantilaiset valtasivat villamarkkinat 1600-luvulta lähtien, East Anglian pääasiallinen elinkeino alkoi sitä myöten kärsiä ja koko alueen kehitys hidastui. Vaikka Lontoolainen yläluokka alkoi löytää alueen kesälomapaikkana jo 1800-luvulla, vielä 1900-luvun alkupuolellakaan useassa kylässä ei ollut lainkaan sähköä tai juoksevaa vettä.  

Nykyäänkin kesäasukkaat ovat merkittävä osa alueen väestöstä. Alueella on myös useita kiinnostavia kulttuuri- ja harrastetapahtumia. Kesäisin alueella järjestetään hyvinkin kuuluisat kansainväliset musiikkifestivaalit.Pastellisävyisiä taloja ja hyvin englantilaista rantatunnelmaa


Kalastus, joka oli 1900-luvun alussa vielä pääasiallinen elinkeino, on nykyisin enemmänkin life-style-tyyppistä toimintaa. Tuoretta kalaa saa kuitenkin ostaa rannan kalastajaveneistä ja Aldeburgh Fish and chip Shop-niminen myymälä tarjoaa ylistettyjä fish and chip-annoksiaan liikkeissään, joiden edustalla ainakin lounasaikaan oli uskomattoman pitkät jonot. Kala ja perunat ovat täällä kuulemma parasta ikinä.
Vaikka olemme yleensä ihan innokkaita maistelemaan paikallisia makuja, meidän teki kuitenkin tällä kertaa mieli jotakin muuta. Onnistuimme siis skippaamaan nämä herkut ja istahdimme hyvin ilmastoituun raikkaaseen ravintolaan syömään paikallista lobsteria ja siemaisemaan sen kyytipojaksi lasilliset kylmää valkoviiniä. Valitsimme umpimähkään pääkadun varresta Regatta-nimisen ravintolan. Hyvä valinta!

Koska päivä oli merituulesta huolimatta älyttömän kuuma, pieni vilvoittelu tuli todella tarpeeseen. Jälkkäriksi vielä pistaasijätskitötterö rannalla ja elo tuntui taas ihan leppoisalta.

Muitakin vilvoittelijoitaTämän postauksen päätän näihin merellisiin tunnelmiin. Seuraavana päivänä suuntasimmekin sitten Windsorin linnaan, josta muutama sananen myöhemmin.

Siihen asti Doei!
Leena

2 kommenttia:

 1. Aldeburgh - näyttääpä viehättävältä kesäkaupungilta / - kylältä. Ihania pastelliväreissään nuo rannassa olevat talot ja pääkatu myös. Tuolla olisi leppoisaa viettää lomaa. Kuvasikin huokuvat kiireetöntä kesätunnelmaa.
  Olipa kiva tutustua Aldeburghiin!
  Kivaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 2. Kiva kun ehdit piipahtaa rantamaisemissa.
  Tunnelma oli rauhaisa ja pastellinen. Vaikka eipa silti: taidan viihtya paremmin suomalaisissa rantakaupungeissa.
  Iloista loppuviikkoa Tuula <3

  VastaaPoista

Olen aina tosi iloinen pienestäkin kommentista. ISO KIITOS!!