keskiviikko 3. elokuuta 2016

Häät, Turku ja mökkien kesää


Häät, Turku ja mökkien kesää


Jo kesän toiset häät! Tänä kesänä on syytä juhliin, kun suvussa vietetään ihan kunnon kesähäitä. 
Juuri ennen juhannusta juhlittiin Kulosaaren kasinolla ja nyt heinäkuussa vietettiin häitä Sillanpään maisemissa, tunnelmallisella seurantalolla. Kummassakaan juhlassa ei selvitty ilman liikutuksen kyyneleitä ja molemmat hääparit olivat niin kauniita ja komeita. Ah!
Kaasot, bestmanit ja hääpari poseeraavat viralliselle kuvaajalle.

Suomen kesä vakuutti meidät vastaansanomattomalla kauneudellaan. Asustelimme kahdella eri mökillä ja ehdimme käväistä myös Turussa auttelemassa perheemme nuorimmaisen ja tyttöystävänä muuttohässäkässä.

Ensimmäisellä mökillä nautimme kesän ensimmäisen kanttarellikastikkeen pihaympäristön omista sienistä ja kävimme kesän ensimmäisissä ja varmasti myös ainoissa lavatansseissa. 
Mökin pihapiirissä kasvaa myös unelmanpehmeää sammalta.


Tanssilava on kivasti puiden siimeksessä, eikä häiritse rantamaisemaa.

Haikan lava sijaitsee Pirkkalassa aivan Pyhäjärven rannassa. Lava on vanhanaikaisen pyöreä, puusta rakennettu ja hyvin autenttinen kesälava. Auringonvalon leikki aalloilla välkkyi kauniisti lavan puiseseen sisäkattoon ja nuori artistikin lauloi kesämekossaan ja paljain jaloin. Jäljittelemätön tunnelma!

Turku oli lämmin ja kesäinen. Jokiranta on kyllä kesäiltaisin aivan vertaansa vailla. Ainakaan ihan äkkiä en keksi muualla Suomessa vastaavaa paikkaa. Näytti siltä, että kaikki kynnelle kykenevät olivat kokoontuneet jokirantaan nauttimaan lähes trooppisen lämpimästä kesäillasta ja istuksimaan rennosti terasseille. Ihan huippumeininki! Ehdimme tällä Turun reissulla kokeilla Pub Niskan pizzoja, Forum Marinumin Daphne-saaristolaispöytää ja onnekkaasti myös Kaskiksen lounasta. Nyt ymmärrän, miksi ravintola Kaskista hehkutetaan! 


Ukko Pekka palasi risteilyltään.

Nuori mies halusi ehdottomasti esitellä uudessa naapurustossaan sijaitsevan terraviiva-verstaan. Paikka oli kovin mieluinen myös minulle. Taitaa tuo tuntea äitinsä..Esillä oli paljon kaunista keramiikkaa ja liikkeen takaosasta pääsi katselemaan savilaattojen valmistusta. Oli jännittävää seurata, miten pitsiliinalla painettiin savilevyyn kaunis pitsikuvio. Lasituksen ja polttamisen jälkeen valmiit astiat ja seinälaatat näyttävät todella hienoilta.


Förillä oli ihan pakko ajella yksi kerta edestakaisin Aurajoen yli.Jokirannassa jätskistä nauttiessa tuli ihailtua kauniita yksityiskohtia rakennusten seinissä. Kuvattavaa olisi ollut vaikka kuinka, mutta tällä reissulla keskityin lähinnä muuttoruljanssiin ja ikkunoiden pesuun. Tuli todella hyvä mieli, kun pystyimme näin auttamaan kiireisiä nuoria.

Toisella mökillä vain kuuntelimme eräänä iltana järven vastakkaiselta puolelta tanssilavan haikeata musiikkia. Muuten saimme kyllä nauttia upeista hiljaisista illoista ja aivan mahtavista auringonlaskuista ja nousuista sekä perheemme nuorten loistavasta seurasta.
Vesi oli kuin sulaa hopeaa.

Viimeisenä mökkipäivänä teimme pienen autoretken lähiympäristöön. Katselimme Iitin vanhaa puukirkkoa ja somaa pikku kioskia kirkonkylän keskustassa.Jatkoimme retkeä vielä Hiidenvuorelle, joka sijaitsee niemeksi maatuneella Hiidensaarella. Vuoren huippu kohoaa yli 60 metrin korkeuteen Kymijoen pinnasta halliten maisemaa. Hiidenvuori on ollut perimätiedon mukaan muinaislinna. Alueella tehdyt arkeologiset löydöt todistavat muinaisen ihmisen saapuneen alueelle jo tuhansia vuosia sitten. Nykyisin vuoren huipulla järjestetään erilaisia tapahtumia ja kesäisin esimerkiksi yökonsertteja. 


Vuori tuntui todella korkealta, mutta sinne oli helppo kiivetä leveätä polkua pitkin. Paikoitellen polulle oli rakennettu myös leveitä puuportaita, joita pitkin on kuulemma kannettu jopa flyygeli ylös yökonserttia varten.

Vielä hetkeksi takaisin mökille.


Iltaruskoa tuvan ikkunasta...... ja rantakalliolta Pukkisaaren suuntaan.

Oli todella kiva loma Suomessa. Tankkasimme taas yhdessäoloa läheisten ihmisten seurassa ja haistelimme, maistelimme ja tunnustelimme Suomen kesää varastoon. Voi niitä mansikoita, mustikoita, vadelmia, järvivettä, sammalta, saunan lämpöä, kesätorien puheensorinaa ja moottoriveneen puksutusta järvellä. Ja mitä kaikkea muuta! Sitä oloa joka jäi taas sydämeen lämmittämään.

Aamruskoa kello neljältä itäisellä taivaalla.

Virkistävää elokuuta kaikille!
Doei,
Leena

P.S. Hääparin kuva lainattu Facebookista

4 kommenttia:

 1. Voi apua!
  Nyt iski koti-ikävä niin, että meinaa silmäkulma kostua :( Ihana Turku föreineen ja jokilaivoineen <3

  Tänä kesänä en sinne lähtenyt, kenties syksymmällä......kiitos kuvista <3

  VastaaPoista
 2. Muuttohommelit veivät tällä kertaa aikani, enkä ehtinyt kuvailemaan paikkoja, mutta Turku on kyllä ehdottoman ihana varsinkin näin kesäisin. Etenkin tuo jokiranta on vertaansa vailla ja lämpiminä päivinä tunnelma on ihan parasta.Tiedän, että tiedät ilman kuviakin ;).

  VastaaPoista
 3. Ihana, ihana postaus Suomesta ja kesästä ja Suomen Turusta.
  Häitä ja tunnelmia. Ja herkuttelua! Teillä on ollut hieno loma!
  Kauniita kuvia Turusta, ja jokirannasta ja moneen olette täälläkin ehtineet.
  Ja lavatanssitkin koitte. Verratonta.
  Tätä oli niin kiva lukea. Kiitos! Kun asuu lähellä, niin ei huomaa kaikkea. Ei näe metsää puilta...mahtoikohan tuo aforismi nyt sopia tähän :)
  Ihanaa elokuuta!

  VastaaPoista
 4. Ihana Tuula! Tulipa hyvä mieli kommentistasi.

  Turun kuvaaminen jäi tosi vähälle, mutta onneksi on teitä turkulaisia kaupungin kauniita maisemia ikuistamassa. Te tiedätte, mitä tarkoitan kun kirjoitan jokirannasta. Ja ymmärrätte tunnelman ilman kuviakin.
  Treviin emme ehtineet syömään, mutta ovelta kurkin sisään ja paikka näytti kivalta. Ehkä seuraavalla kerralla.

  Se on totta, että monille asioille sokeutuu silloin kun ne ovat lähellä ja itsestään selviä. Siksi on niin kivaa kun tuttuja paikkoja vieraille esitellessään huomaa itsekin ihan uusia juttuja.

  Iloa elokuuhun!

  VastaaPoista

Olen aina tosi iloinen pienestäkin kommentista. ISO KIITOS!!