tiistai 6. syyskuuta 2016

Niin tunteikas Helsinki-vierailu

Niin tunteikas Helsinki-vierailu
Suurimmat tunteet myllersivät varmasti lauantaina juhlituissa häissä. Haikeata, mutta myös niin ihanaa. 

Loppukesän Helsinki näytti sään puolesta kaikki mahdolliset ulottuvuutensa ihanasta lämpimästä auringonpaisteesta todella rankkaan ja hyytävään kaatosateeseen asti. Ilmojen haltijat kai toivottivat näin onnea uudelle avioparille.

Muutakin tunteikasta matkaamme sisältyi, vaikkakin toki pienempiä tunteita. Meillä on ollut oma kotimme vuokralla Helsingissä ja nykyinen vuokralainen on lähdössä asunnosta. Kävimme siis katsomassa tuttua kotiamme, joka ei ehkä niin tutulta enää tuntunutkaan. Todella kummallinen tunne. Tilaa oli valtavasti, jääkaapit ja pakastimet näyttivät jättimäisiltä ja keittiökin oli niin... keittiö. Maisemat ikkunoissa ja kaikki ulkoa kuuluvat äänetkin olivat pakahduttavan suomalaisia. Huh. Kyllä siinäkin tunteet myllersivät.


 Meidän Helsingin kodin ikkunat. Vähän haikeata.
Hetken mielessä häivähti, että mitäs jos sitä sittenkin voisi palata maailmalta jo kotiin. Ja samassa tajusi, että juuri näin on hyvä ja koti se on Hollannissakin.

Helsingin kauniita katuja iltakävelyllä katsellessa huomio kiinnittyi aika ylös kattojen ja tornien tuntumaan. Nämä näkymät haluan tällä kerralla lähtiessäni ottaa mukaani.


Tietysti myös muita tuttuja katunäkymiä oli kivaa katsella.
Nyt jo kotona Amsterdamissa arkeen palanneena ajatus loppukesäisestä Helsingistä lämmittää mieltä. Hääpari on onnellisesti häämatkallaan ja muu Helsinki varautuu vielä nauttimaan kesäisen lämpimästä viikosta. Kaikki hyvin.

Doei!
Leena

 

4 kommenttia:

 1. Ai miten ihanat kuvat Helsingistä! Täällä vähän liikutuin!

  Kotimaassa vierailu on aina yhtä tunteiden myllerystä ja jäin aivan miettimään tuota "suomalaiset äänet" -juttua. Se on niin totta!
  Suomessa on omat äänensä, jopa ilmansa (vaikka hullulta kuulostaakin) ja kaipaan niitä samalla, kun koen ne vähän ahdistaviksi.

  Kivasti kirjoitit ja kuvat herättivät koti-ikävän.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Marianna kauniista sanoistasi.

  Eikö olekin hassua, että monia asioita huomaa vasta kun ne eivät ole jokapäiväisiä ja itsestäänselviä. Tuoksut, äänet, maisemat..

  Ihanaa syyskuuta sinne vuonoon!

  VastaaPoista

 3. Voi, miten hienot Helsinki-kuvat. Olet osannut vangita kaupungin hienon tunnelman. Ja osaat valokuvata!
  Olipa sinulla tunnemyllerryksiä Helsinki-käynnilläsi... Häät ja vanha asunto. Ja koko Suomen atmosfääri. Mutta Hollanti on nyt koti. Ja hyvä niin, sanot sinä.
  Mukavaa alkavaa viikkoa kanaville!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Tuula ihanainen!
  Valokuvausta vasta opettelen, mutta kannustavat kommenttisi tuntuvat todella mukavilta.
  Myllerrystä tosiaan oli, ja vaikka juhlimme jo tämän kesän kolmannet häät, tunnemyllerrykset eivät olleet aikaisempia laimeammat.
  Kaikkea hyvää sinne Turun suunnalle!

  VastaaPoista

Olen aina tosi iloinen pienestäkin kommentista. ISO KIITOS!!