torstai 17. elokuuta 2017

Elokuun puolivälin terveiset - välähdyksiä Suomesta
Nautiskelimme viikon verran ihanan kesäisestä Suomesta. Juhlimme toisen suvun kesämökin 50-vuotissynttäreitä 14 hengen voimalla, koimme juhlien päätökseksi pelottavan Kiira-myrskyn ja sitten huilailimme muutaman päivän toisen suvun mökillä muuten vaan saunoen ja kanttarelleja keräillen. Mukaan mahtui myös visiitti kummityttöni perheen luona, jossa saimme sylitellä aivan ihastuttavaa uutta vauvaa ja tämän parivuotiasta tomeraa isosiskoa.

Osan läheisistä ehdimme nähdä ja tärkeimmät kuulumiset jutella, mutta osa jäi vielä tapaamatta ja vähän ikävä jäi. Mikään ei kai voi olla ihan täydellistä, vaikka melkein.

Paljon viikkoon mahtui, vaikka kuvia tuli otettua aika vähän. Oli varmaankin keskityttävä oleelliseen, ettei mikään tärkeä olisi livahtanut ohi.

Seuraavassa muutama kuva-välähdys ensin 50-vuotiaalta mökiltä. Rantasaunakin puettiin juhla-asuun, kuten 50-vuotiaalle sankarille sopii.


Varastojen kätköistä löytyy ihania esineitä monelta eri vuosikymmeneltä.

Löysimme lähes unohdettuja lyhtyjä odottelemaan hämärän laskeutumista ja saunapolulle lähteviä kylpijöitä. Myös tuo vanha porrasjakkara on mielestäni kaunis arjen käyttöesine. Samaiset lyhdyt olivat myöhään illalla todella tarpeen sisällä, kun Kiira-myrskyn jälkeinen sähkökatkos pimensi koko tienoon.


Meidän mökkitontilta kaatui vain pari pienehköä mäntyä, mutta naapurin pihasta kaatui ainakin kahdeksan isoa puuta, joista yksi rysähti auton päälle. Onneksi ketään ei sattunut!Ja sitten rauhallisempia kesätunnelmia toisen suvun mökkilaiturilta.Kun seuraavan kerran suuntaamme Suomeen, on kesä luultavimmin jo auttamattomasti ohi. Näihin tunnelmiin mieli on kuitenkin hyvä jättää vielä hetkeksi.

Kiitos Suomi ja kesä! Ensi vuonna sitten taas.

Tot ziens,
Leena

6 kommenttia:

 1. Olipa sielläkin sitten aika myrsky. Kauniita nuo vähemmän myrskyiset kuvat.

  VastaaPoista
 2. Myrsky maalla tuntuu ihan erilaiselta kuin kaupungissa. Sähköt eivät olleet palanneet vielä aamullakaan, joten aamukahvit keittelimme pienellä retkikeittimellä ja sitten puolenpäivän aikaan totesimme, että on laitettava pillit pussiin ja lähdettävä eteenpäin, jos aiomme saada koko porukalle lounasta.

  VastaaPoista
 3. Hienot kuvat ja tunnelmat!
  Tänä kesänä on ollut sadetta ja myrskyjäkin koko pohjolassa, joten toivottavasti syksystä tulee rauhallisempi.

  VastaaPoista
 4. Monenlaista tosiaan. Tyyntä ja myrskyä ja muutenkin vähän levotonta koko Euroopassa. Rauhallisia ja seesteisiä päiviä odotellen, terkut sinne Norjaan.

  VastaaPoista
 5. Ihastuttavia Suomi-kuvia! Ja mökki täytti vuosia, olipa kiva juhlan aihe! Nuo iloisenväriset rantatuolit ovat kauniit ja pirteät.
  Ja Kiirankin koitte. Aika hurjalta näyttää.
  Ja tuohon viimeiseen kuvaan jäin kiinni! Niin suloinen tunnelma, oivottavasti kesä ei ole vielä ohi...
  Terkkuja Amsterdamiin!

  VastaaPoista
 6. Viimeisen kuvan laituri on maailman rakkain aamukahvipaikka. Mikään ei voita aurinkoista aamua kahvimuki kädessä tiiroja tiiraillen.
  Täällä Hollannissa kesä ei näyttäisi olevan vielä ohi. Täksi maanantaiksi on luvattu suorastaan helteistä säätä, mutta tuo laituri jäi kyllä Suomeen odottamaan seuraavaa kesää.
  Aurinkoisia terkkuja Turkuun!

  VastaaPoista

Olen aina tosi iloinen pienestäkin kommentista. ISO KIITOS!!