perjantai 25. elokuuta 2017

Palleroita Kanavalla





Perjantaista keskiviikkoon meillä oli perheen keskimmäinen ilonamme. Ihana A ihan Kiinasta asti!
Vajaa viikko kului kuin siivillä ja nyt on ollut vähän tyhjän huushollin hämmästys kun aamupalaa syömme taas vain ihan kahdestaan. Ja iltapalaakin. Iloista, nuorekasta höpöttelyseuraa jäimme kyllä kaipaamaan.



Lähikaupassa olivat muuten nostaneet ihan heti ovensuuhun houkuttimeksi pehmeitä, tahmeita ja suklaanruskeita taateleita. Niitä ei voinut pää kylmänä ohittaa, vaan rasiallinen hyppäsi ihan kuin itsestään ostoskoriini. Suunnittelin niistä kaikenlaista, mutta lopulta päätin kehitellä oman versioni taatelipalleroista. 

Kuumien kesäkuukausien ajan olen säilyttänyt pähkinät jääkaapissa ja nyt päätin tehdä jääkaappiin tilaa ja käyttää myös pähkinäpussien jämät. Löysin lisäksi vielä avaamattoman pussin kuivattuja pehmeitä aprikooseja. Myös kaakaovoita oli lasipurkin pohjalle jäänyt hitunen ja tummaa suklaata meiltä löytyy aina. Eli niillä mentiin.




Lopputulos oli oikein herkullinen ja siksi jaan teillekin tuon vielä vähän ehkä epätarkan ohjeen. Ainesten määrät eivät ole niin just.







Suklaiset taatelipallerot

8-10 pehmeätä kuivattua taatelia
10 suurehkoa kuivattua aprikoosia tai viikunaa
pieni kourallinen pecan-pähkinöitä
pieni kourallinen cashew-pähkinöitä
n. 2 rkl pehmeäksi sulatettua kaakaovoita (uskoisin että tavallinenkin voi käy tähän)

Pinnalle tummaa suklaata ja
koristeeksi rouhittuja pistaasi-pähkinöitä. Meillä oli vain suolattuja pistaaseja, mutta se se vasta olikin mainio juttu. Makeaa ja suolaista yhdessä - mmmm.. 

Valmistaminen on helppoa kuin heinänteko: 
Poista taateleista kivet. Heittele kuivatut hedelmät ja pähkinät monitoimikoneeseen tai blenderiin ja käytä konetta, kunnes ainekset sekoittuvat kunnolla. Lisää pehmeä rasva ja jatka sekoittamista. Auta tarvittaessa lastalla ja irroittele massaa välillä kulhon reunoilta keskelle terän pyöriteltäväksi. Jatka kunnes massa on kauniin tasaista.


 Pyörittele massasta käsin pikku pallosia ja laita ne hetkeksi jääkaappiin viilenemään. Sulata sillä aikaa tumma suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja kasta pallerot haarukan tai puutikun avulla sulaneeseen suklaaseen ja nostele ne sitten ritilälle (tai lautaselle). Kun suklaa on vielä pehmeätä, ripottele palleroiden pinnalle pistaasi-rouhetta ja laita jääkaappiin odottelemaan herkuttelua.





Taatelipallot ovat mainio jälkiruoka joko vahvan espresson tai jälkiruokaviinin kera niille, jotka tykkäävät makeasta aterian päätteeksi. Montaa palleroa ei kerralla jaksa, joten ohjeen määrät voi ihan hyvin puolittaa, jos kokkailet pienelle joukolle. Tosin K popsi ainakin kolme palleroa heti ensimmäisellä kerralla... Hmm.. Ehkä meillä oli liian pitkään syöty jälkkäriksi vain terveellisiä marjoja sellaisenaan.





Jostain syystä olen muutenkin mieltynyt kaikenlaisiin palleroihin. Eräs iki-ihana suosikkini on Anthon Bergin vadelma-lakritsi-palloset. Olettekohan te maistaneet niitä? Aivan älyttömän hyviä ovat!! (= Liian hyviä).



Näillä pallero-terveisillä toivottelen Teille Kaikille herkullista elokuun viimeistä viikonloppua!

Tot ziens,
Leena

4 kommenttia:

  1. Uskon että varmasti ovat hyviä, niin on mun lemppariaineksia reseptissä! Itsekin ostin alkukesästä (ekaa kertaa ikinä) tuoreita taateleita ja ihmettelin miten hyviä olivat sellaisenaan. Meille oli vegaani tulossa lounaalle ja tein raakakakun niistä, tuli herkullista :)

    VastaaPoista
  2. Tuoreet taatelit sopivat kahvipöytään ihan sellaisenaankin, mutta raakakakku on toki näyttävämpi. Ja noi pallerotkin oli somia.
    Minusta taatelit ovat aina aiemmin maistuneet vähän liian makeilta, mutta ainakin nämä pehmoiset yksilöt olivat lähinnä ihanan toffeisia. Aion kyllä kokeilla niitä toistekin.
    Kivaa syksyn alkua sinne!

    VastaaPoista
  3. Sinä olet kyllä näppärä näitten herkkujen kanssa. Suloisia palleroita. Sinulta sen banaanisuklaajäätelöohjeenkin sain.
    Tätäkin aion jossakin vaiheessa testata, kiitos ohjeesta. Joskus pitää saada kunnon makeaa, täällä on myös popsittu marjoja ja välillä maitojäätelöäkin jälkiruuaksi.
    Mukavaa alkavaa viikkoa kanaville!

    VastaaPoista
  4. Herkkuja on kiva kehitellä, kunhan ei vain itsekin ala näyttää pallerolta ;). Pelottavan lähellä jo olen.
    Mutta joskus tosiaan tilanne vaatii kunnon makeaa, niinkuin sanoit. Ja siksi varalla on hyvä olla jokunen ennalta testattu viritelmä...
    Mukavaa alkavaa viikkoa myös sinne Turkuun!

    VastaaPoista

Olen aina tosi iloinen pienestäkin kommentista. ISO KIITOS!!