tiistai 5. syyskuuta 2017

Värikäs broileripatani




300 g broilerin rintafilettä 
mausteita
5 cm pala inkivääriä
4-6 valkosipulin kynttä
pari porkkanaa
1 munakoiso
2 paprikaa
1 dl kypsiä linssejä
öljyä
1 yrttiliemikuutio
mustapippuria
2 dl vettä
2 kevätsipulia
1 ruukku korianteria


Paloittele broileri suupaloiksi ja mausta palat suolalla ja lempimausteillasi. (Minä käytän tässä usein savupaprikaa ja Meiran valkosipulista yrttimaustetta, jos sitä sattuu olemaan.)

Silppua inkivääri ja valkosipulinkynnet. Pilko muut kasvikset suupaloiksi. 

Paista broileripalat pannulla öljytilkassa lähes kypsiksi ja nostele ne sitten lautaselle odottelemaan. 

Lisää tarvittaessa vähän öljyä pannuun ja kiehauta siinä inkiväärit ja valkosipulit.

Nostele pannulle kasvispalat ja kypsennä niitä inkiväärin ja valkosipulin kanssa miedolla lämmöllä n. 7 minuuttia välillä sekoitellen.

Lisää linssit ja broileripalat pannuun, murenna liemikuutio ainesten päälle ja ripottele mustapippuria joukkoon. Lisää vesi ja hauduttele vielä noin viisi minuuttia. Tarkista suola ja mausteet.

Kun kasviksetkin näyttävät sopivan kypsiltä silppua korianterit ja kevätsipulit koko komeuden päälle. 

Tarjoa tuoreen rapeakuorisen leivän kanssa.



Meillä täällä Amsterdamissa saa ihan tavallisesta ruokakaupasta kypsiä linssejä vaikka suoraan pussista. En ole varma, miten on Suomessa. Helppohan linssejä on keittääkin, mutta joskus kun on kiire, nuo pussijutut on kyllä mainioita. Niitä voi käyttää myös sellaisenaan vaikkapa salaatteihin proteiinilisäksi. Toinen luottojuttuni on savupaprika-mauste punaisessa peltirasiassa. Siitä saa potkua vaikka mihin. Ja tuttuja Meiran maustepusseja kulkee matkalaukussani lähes joka kerta Suomesta palatessa.




Näin alkusyksystä, kun kasvikset ovat parhaimmillaan, ainakin minulla alkaa tehdä niitä mieli muodossa jos toisessa. Nykyinen suositus Suomessa on kai syödä kasviksia noin puolisen kiloa joka päivä. Jossakin mainittiin jopa 800g, mutta ainakin minusta tuntuu, etten muuta ehtisi tehdäkään, kuin syödä, jos tuohon määrään pyrkisin. 

Täällä Hollannissa olen nähnyt suosituksen, jossa  minimiksi mainittiin 250g vihanneksia ja 200g hedelmiä joka päivä. Eihän tuo nyt ihan mahdottomalta kuulosta. Vai kuinka? 

P.S. Broilerin voi ruokaohjeessani tietysti korvata myös uusilla soija- tai kasvispohjaisilla valmisteilla, joita mekin silloin tällöin käytämme. Täällä taitaa vain olla vähän eri tuotteet kuin Suomessa. Ainakaan Härkis tai Nyhtökaura eivät vielä ole tänne meidän kauppoihimme rantautuneet.

Värikästä viikkoa!
Tot ziens,
Leena 


4 kommenttia:

  1. Voi kun näyttää herkulliselta tuo pata😍 tuota pitää kyllä kokeilla! Aina näin kesän grillailujen jälkeen tekee mieli vähän kevennellä noita ruokia:) Mukavaa alkanutta syyskuuta!

    VastaaPoista
  2. Voi kuinka kiva, että tulit piipahtamaan blogiini!
    Joo, meikäläisessä asuva pieni martta heräilee aina loppukesästä ja innostuu paprikoista sun muista. Taitaa olla syytä täälläkin kevennellä, vaikka onhan toi kasvisten paljous myös aika nättiä lautasella ;). Kivaa syyskuuta Sinullekin!

    VastaaPoista
  3. Hyvältä näyttää, tuli nälkä.

    VastaaPoista
  4. Värit houkuttelevat maistamaan ja tuota ruokaa voi kyllä santsata toisenkin kierroksen hyvällä omalla tunnolla. Sitä paitsi se maistuu hyvältä.

    VastaaPoista

Olen aina tosi iloinen pienestäkin kommentista. ISO KIITOS!!