perjantai 3. marraskuuta 2017

Kullankeltainen kurpitsahillo



Etenkin perheen nuorimmainen osallistui aikoinaan innokkaasti loppusyksyn kurpitsatalkoisiin ja tätä hilloa hän itse nimitti Muumimamman kurpitsahilloksi. Sitä nautiskeltiin lettujen tai pannukakun lisukkeena ja joskus kaunis auringon värinen hillosilmä koristi aamupuuroakin. Jaan teille muillekin oman rakkaan kurpitsahilloni ohjeen. Kas tässä.



Kurpitsahillo

pieni kurpitsa
2 sitruunan mehu
6 omenaa tai tuoretta persikkaa
2 kanelitankoa
ripaus muskottipähkinää
sokeria n. 300g soselitraa kohden



Halkaise kurpitsa ja poista höytymäinen sisus. Kuori puolikkaat ja paloittele hedelmäliha kattilaan. Keitä kurpitsapalat pehmeiksi hiukan suolalla maustetussa vedessä.



Kaada keitinvesi pois ja soseuta. Lisää kuoritut ja siemenettömiksi paloitellut omenat tai persikat ja sitruunanmehu.



Lisää sokeri ja mausteet. Keitä kunnes hedelmäpalat ovat kokonaan soseutuneet. Tölkitä sose kuumana ja sulje tölkit heti.

Kurpitsahillo on käyttökelpoista sellaisenaan, mutta myös erinomainen piirakantäyteaines.

Jos mieluummin pakastat soseen, sokeria ei tarvitse käyttää noin paljon. Silloin voi maistelemalla löytää oikean määrän. Pienten lasten herkuksi suosittelisin pakastesosetta. Isommille ja harkittuihin herkkuhetkiin valmistettu sokerihillo säilyy puhtaissa lasipurkeissa jääkaapissa todella pitkään.

Kurpitsankeltaista perjantaita!
Tot ziens,
Leena
















2 kommenttia:

  1. Jännä kun just tänä iltana yksi kaverini kertoi tehneensä ihan samanlaista.

    VastaaPoista

Olen aina tosi iloinen pienestäkin kommentista. ISO KIITOS!!