maanantai 13. marraskuuta 2017

Maisemani marraskuussaMieleen on iskostunut, että marraskuu on jotenkin musta ja ankea, tai vähintäänkin harmaa. Ainakin sään puolesta. Ainakin Suomessa. Päivä on lyhyt ja pysyvää lunta tuskin löytyy vielä monestakaan paikasta. Suurin vaikutus on kai kuitenkin sillä, millaisia ajatuksemme ovat. Jos mieli on musta, kaikki muukin takuulla näyttää ankealta. Jos taas sisällämme hehkuu ilo ja valo, kaikki muukin näyttää paremmalta. Vaikka sitten sataisi vettä tai räntää taivaan täydeltä. Ehkä meikeläinenkin voisi taas vähän yrittää psyykata itseään tuonne ilon puolelle. 

Täällä Amsterdamissa olen joka syksy kyllä ollut ihan oikeasti iloissani siitä, että myös aurinkoisia päiviä riittää marraskuussa ja siten talvi tuntuu paljon lyhyemmältä kuin Suomessa. Rehellisyyden nimissä harmaatakin täällä riittää välillä ihan kunnolla, mutta sitten taas saamme hetken ihanaa valohoitoa. Kirkasvalolamppu on kyllä tainnut levätä varastolaatikossaan nämä Hollannin talvet. Ainakin muistaakseni..

Marraskuun parilla ensimmäisellä viikolla on tänä vuonna ollut melko vaihtelevia säitä. Keräsin tähän maanantain postaukseen muutamia valokuvia, joita olen ehtinyt marraskuun aikana napsia sieltä täältä.

Ensimmäiset valokuvat ovat kuun alkupuolelta, kun kävin hakemassa tuulen suhinaa ja meren tuoksua Pohjanmeren rannalla. Saman retken aikana tihutti hieman vettä ja sitten taas paistoi aurinko niin kirkkaasti, että tarvittiin aurinkolaseja. Ihana marraskuu!
Seuraavat kuvat ovat Edamista ja polderilta Edamin ja Volendamin väliltä. Aurinkoa riitti. Ihana marraskuu!Ja viimeiset kuvat ovat viime lauantailta, kun poikkesimme Arnhemiin, joka on Amsterdamista kaakkoon, itse asiassa jo aika lähellä Saksan rajaa. Vietimme siellä päivää vähän suttuisessa säässä, mutta onneksi Park Sonsbeekin hehkuva ruska toi väreillään lämpöä harmaaseen maisemaan. Ihana marraskuu!


Näiden kuvien myötä toivotan Teille Kaikille hyvää mieltä ja valoa syksyn hämärään. Minä jo kaivoin esille muutamia kynttilöitä, sillä pimeä tulee illalla aurinkoisenkin päivän jälkeen.

Onko teillä siellä vielä lehtiä puissa, vai onko tuuli jo ehtinyt lennättää kaiken haravoitavaksi?

Tot ziens,
Leena

6 kommenttia:

 1. Ihania marraskuisia maisemia. Valo on sielläkinpäin maailmaa tähän aikaan vuodesta kaunis, silloinkin kun ei niin aurinkoista olekaan! Täällä on ollut taas vaihteeksi hikisiä päiviä, lähemmäs 40 astetta, mutta toivossa elämme, että sää taas pian viilenisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Tykkään valosta, jossa aurinko on vähän matalammalla tai ehkä siivilöityy pienen pilven takaa.

   Voi että! 40 astetta vieläkin! Onneksi teillä (muistaakseni) on ilmastointi. Ulkoilusääksi ainakin minulle tuollainen on liian kuuma. Koittakaa kestää ja toivotaan, että vähän raikastuisi :)

   Poista
 2. Voi miten kauniita maisemia ja nuo ruskakuvat.....niitä ihailin pitkään! Romanttisen kaunista!

  Minäkin olen aina pitänyt marraskuuta sellaisena "kuolleena", ankeana ja värittömänä kuukautena, mutta eihän se sitä ole! Upeita valoja, varjoja, värejä ja aurinkoakin.

  Hyvää loppuviikkoa sinulle :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Marianna! Puisto oli juuri sellainen... romanttinen. Tuossa vanhassa kauniisa päärakennuksessa on nykyisin kahvila ja ravintola, mutta tuli kyllä vanhat romanttiset kartano-elokuvat elävästi mieleen. Melkein kuulin hevosten kavioiden kopsetta puistotiellä ;)

  Nautitaan syksyn kauneudesta!

  VastaaPoista
 4. Onpa ollut kaunis marraskuu💛 Kirkkaat päivät auttavat jaksamaan, vaikkei valoisia tunteja olekaan paljoa.

  VastaaPoista
 5. Totta. Pitäisi vain aina päästä noina valoisina hetkinä ulos!

  VastaaPoista

Olen aina tosi iloinen pienestäkin kommentista. ISO KIITOS!!